Във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви пред

...
Във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви пред
Коментари Харесай

Зеленски: Бързото отпускане на военна помощ е жизненоважно за нас

Във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати, че е жизненоважно Конгресът бързо да одобри нов пакет за военна помощ за Киев, с цел да се резервира интернационалното единение по спора с Русия.

Председателят на републиканците Майк Джонсън от месеци задържа законопроекта, който би обезпечил военна и финансова помощ за Украйна в размер на 60 милиарда $.

" Бързото приемане на американската помощ за Украйна от Конгреса е жизненоважно. Признаваме, че в Камарата на представителите има разнообразни отзиви за това по какъв начин да се действа, само че основното е въпросът за помощта за Украйна да остане сплотяващ фактор ", съобщи Зеленски на X.

Зеленски съобщи, че е споделил на Джонсън, че съветските удари по украинските градове " ескалират и могат да бъдат спрени единствено с физическата мощ на нашата защита ".

" И е доста значимо Конгресът да резервира водещата си роля, тъй че отбраната на свободата да остане концепция, която сплотява - в нашите страни и в болшинството в света. "

Украинските войски са на опашката на бойното поле, като се сблъскват с дефицит на артилерийски муниции, защото американската помощ се задържа в Конгреса, а Европейският съюз не съумява да достави в точния момент боеприпасите, които беше заречен по-рано.

Украинските военни обявиха, че техният главнокомандващ Олександър Сирски е разговарял с ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Чарлз Браун по въпроси, свързани с бойното поле.

В роман за диалога, оповестен в Telegram, се споделя, че Сирски е разискал " въпроса за жизненоважната помощ на Съединени американски щати за Украйна ", в това число подсилване на отбраната против съветски въздушни офанзиви и създаване на укрепления.

Миналия петък Русия нанесе най-мащабния си въздушен удар по енергийната система на Украйна след нахлуването през февруари 2022 година, като повреди енергийни блокове на огромен язовир и провокира спиране на електрозахранването за повече от един милион души./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР