Във въздушното пространство над Украйна на 14 февуари са засечени

...
Във въздушното пространство над Украйна на 14 февуари са засечени
Коментари Харесай

Русия пуска над Украйна балони с рефлектори за примамки на украинската ПВО - Свят

Във въздушното пространство над Украйна на 14 февуари са засечени съветски балони с ъглови рефлектори, заяви представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат, представен от " Украинска истина ".

" Това са въздушни балони с ъглови рефлектори. Украинската противовъздушна защита следи радиолокационно тези цели, които се движат с дребна скорост. В украинското небе дежурят изтребители, обстановката е под надзор ", увери Игнат. При това представителят на Военновъздушни сили добаве, че такива балони могат да попаднат и във въздушните пространства на прилежащи на Украйна страни, доколкото полетът им зависи от това накъде и с каква мощ духа вятърът.

Както уточни Игнат, тези балони могат да са с разнообразни размери, само че би трябвало да са задоволително огромни, с цел да могат да издигнат ъглов рефлектор. Руските агресори ги употребяват за разузнаване и за похищение на вниманието на украинската Противовъздушна отбрана.

На 4 февруари украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че съветските военни са се пробвали да употребяват ъглови рефлектори за отбрана от офанзиви с HIMARS от страна на ВСУ.

" Това е боен ъглов рефлектор. Целият регион край Херсонския мост беше затрупан с десетки такива съветски рефлектори. Врагът се опита да употребява този анахронизъм, с цел да се отбрани от... HIMARS. Наистина, това е война на свободното бъдеще против тоталитарното минало ", написа Резников. 

Подобни ъглови рефлектори, само че инсталирани върху шлепове и дребни кораби са ситуирани и към Кримския мост. Военни блогъри демонстрираха съветска баржа от план 436, оборудвана с огромен брой радарни отражатели, плаваща покрай Кримския мост. Целта е да служи като стръв за радарно управляемите ракети на съперника, ориентирани към моста.

The large Russian Project 436 target barge festooned with radar reflectors remains moored near the western span of the Crimean bridge. Don`t they remember how these radar reflectors " saved " the Antonovsky bridge last time?

— Crypto Barbossa???????? (@cryptobarbossa_)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР