Във Вашингтон държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова Конгреса

...
Във Вашингтон държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова Конгреса
Коментари Харесай

Блинкън поиска пари от Конгреса за Газа, Израел и Украйна

Във Вашингтон държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън прикани Конгреса да усили филантропичната помощ за линията Газа и Израел: " Без незабавна и устойчива филантропична помощ вероятността спорът да се разшири ще нарасне, страданията на палестинците ще се усилят, а " Хамас " и спонсорите им ще се облагодателстват, представяйки се като спасители от същото това злополучие, което сами докараха на хората ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11983
Блинкън съобщи това пред финансовата комисия на Сената, където отбрани настояването на администрацията на президента Байдън за 9 милиарда $ за вода, храна, гориво и други артикули от първа нужда за засегнатите от войната в Близкия изток. 

Въпросната сума е едвам една дванадесета част от общо 106 милиарда, които Байдън желае от Конгреса. " Лъвският " къс от тази сума - над 61 милиарда, е предопределен за отпора на Украйна против съветската експанзия: " Откакто Русия стартира войната, финансирането, обезпечено от Конгреса, даде опция на украинския народ да се отбрани. То спомогна за това съветското настъпление да се трансформира в стратегически неуспех за Русия, като я отслаби по всевъзможни способи и активизира поддръжка от целия свят в отбрана на слючовите правила на Организация на обединените нации - суверенитет, териториална целокупност и самостоятелност. Нашите сътрудници дават забележителен принос в поддръжката за Киев. Обърнем ли им тил, ще навредим на личната си сигурност и на ролята ни м интернационален проект ", сподели държавният секретар Антъни Блинкън. 

Началникът на Пентагона Лойд Остин се причисли към апела му, като предизвести сенаторите, че без американска помощ за Киев Русия ще излезе победител във войната.



 

По последна информация съветските войски не престават с опитите да обкръжат източния украински град Авдеевка. Украинците, от своя страна, се пробват да напреднат към окупирания запорожки град Токмак и да разширят плацдарма си на левия бряг на Днепър край Кринки.

За увеличение на американската помощ в Украйна е болшинството в американския Сенат. В Камарата на представителите обаче настояването на Байдън среща опозиция от новоизбрания ръководител - републиканецът Майк Джонсън, който упорства сумите за Израел и Украйна да бъдат избрани с обособени законопроекти, отбелязва организация Ройтерс.

В изказването си през днешния ден държавният секретар Антъни Блинкън прикани конгресмените да преодолеят различията си: " В обстановката през днешния ден доста страни залагат на това, че ние сме прекомерно разединени и прекомерно разсеяни, с цел да продължим по досегашния си курс. Това е заложено на карта с настояването на президента Байдън за в допълнение финансиране за подсилване националната ни сигурност. Одобрението на Конгреса ще обезпечи незабавно средствата, нужни за това Съединени американски щати да продължат да бъдат водачи ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР