Във Варненска област има открити ареали с присъствие на тигрови

...
Във Варненска област има открити ареали с присъствие на тигрови
Коментари Харесай

От Община Варна потвърдиха за „Петел“: Тигрови комари има, борим се с тях, изпращайте сигнали

Във Варненска област има открити ареали с наличие на тигрови комари през тази година. През предходната също са открити такива, оповестиха от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “ - Варна след питане от „ Петел “.

Във Варна и към града от време на време се основават краткотрайни биотопи на комари, в това число и тигрови. Присъствието на този тип по българското Черноморие е доказано още през 2011 година, изясняват от сдружението. Заблатени терени, неизползвани водоеми, цялостни със застояла вода автомобилни гуми – това са местата, на които се среща тигровия комар.

Разлика при оправянето с елементарните и тигровите комари няма. Отново се предлага хората, които посещават места, където има възможност да се натъкнат на тях, да употребяват репеленти.

От общинското сдружение във Варна оповестиха също, че профилактично и по проект обработват против комари деретата и градските паркове. След сигнал и определяне на по-голяма популация може да се извърши и местна обработка, прибавят от „ ДДД “. Телефонът за връзка с общинското дружество е 052 820 895. Специалистите допълват, че през последните години поради засушаванията през лятото като цяло популацията на комари във Варна и покрайнините не е била огромна.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР