Във Варна започна осмото издание на лятната кампания за профилактика

...
Във Варна започна осмото издание на лятната кампания за профилактика
Коментари Харесай

МЕСЕЦ НА КОСТНОТО ЗДРАВЕ - във Варна през август | Започна традиционната скринингова кампания с преференциални цени на изследване за остеопороза

Във Варна стартира осмото издание на лятната акция за профилактика на остеопороза. Инициативата е запазена марка на и протича с разпространяване на осведомителни материали и даване на преференциални условия за проучване, а точно:
20 лева за една контролна зона
Контролните зони, които се изследват, са общо три - тазобедрена става, лумбални прешлени и предмишница . В тези елементи на опорно–двигателния уред процесът на загуба на костно вещество е най-показателен и по тази причина е признато, при диагностика на остеопороза, да се изследват таман те. Всеки пациент има право да изследва една или повече зони на промоционална цена като за златен стандарт се смята проучването на три зони.

Центърът е построен на територията на ДКЦ Чайка (бившата Курортна поликлиника) , а часове се резервират на следните телефони:



или онлайн - посредством

Замерванията се вършат с, който е единственият публично приет способ на диагностика. Резултатите от този апарат са използвани при кандидатстване за. Този факт не е за занемаряване, защото медикаментите напълно не са евтини, а поддържащата терапия на процедура е с непрекъснат темперамент.

„ Основната цел на профилактичните акции е ранното определяне на разнообразни болести и предприемането на навременни ограничения за лекуване. Затова, фокусът на нашата самодейност е върху главната уязвима група – дами над 40 години. Опитваме се да предизвикваме отговорно държание измежду дамите, което включва регулярни прегледи за остеопороза – един път на 2 години, в случай че последното проучване е посочило естествени равнища на костна компактност и годишно, ако е открито понижаване на плътността. “, разясниха от
От здравното звено регистрират, че 75% от пациентите, които се включват в промоционалните скринингови акции идват по своя самодейност, което е явен знак за нараснала здравна просвета. Въпреки това, цифрите остават все по този начин тревожни - 29% от проучванията удостоверяват съществуване на остеопороза , а при други 42% се диагностицира понижаване на костната компактност (остеопения) , което положение е предходник на остеопорозата.

Според експертите, тъкмо в стадия на остеопения е най-добре да се стартира терапия с оглед преодоляване на процеса и прекратяване загубата на костно вещество. В случай, че не се подхващат навременни дейности, алтернативата остава много нерадостна – костите стават чупливи, а при пораждане на контузия мъчно зарастват и постоянно това води до положения на инвалидизация.

Препоръката остава непроменена – изследвайте се постоянно, с цел да съхраните положително качество на живот.

ДКЦ Чайка (бившата Курортна поликлиника)
Варна, ул. „ Никола Вапцаров “ 2



Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР