Във Варна се проведе мероприятие за представяне на резултатите от

...
Във Варна се проведе мероприятие за представяне на резултатите от
Коментари Харесай

Във Варна представиха проект в подкрепа на европейски инициативи

 Във Варна се организира мероприятие за показване на резултатите от изпълнените действия по Проект ROOF - " Маршрути на нашето бъдеще " (ROOF – Routs Of Our Future).

Проектът " Маршрути на нашето бъдеще " има за цел да популяризира информация за Европейския съюз и европейските институции. Той се извършва с поддръжката на Програма " Еразъм Плюс ", в границите на подпрограма European Youth Together, EACEA/16/2018, Key Action 3, Support for policy reform.

Водещ сътрудник е Асоциация " Линк “ – Алтамура, Италия, а народен координатор за България е " Регионален Клъстър Североизток “ – Варна.

Проектът е ориентиран към насърчаването на полемики и разговор посредством юношески подвижности, да подтиква дейното присъединяване в политическия живот, създавайки мрежи за интернационалните планове. Проектът също цели да отрази мненията на жителите по отношение на бъдещето на Европейски Съюз.

" Маршрути на нашето бъдеще " поддържа и тематиката на устойчивата подвижност и въпроси, свързани с околната среда, отбрана на културното завещание и поощряване на разговора.

В отговор на тeзи провокации група от 80 младежи, които съставляват 16 организации от 14 европейски страни, минаха през Европа на колела в границите на един месец, с цел да се срещнат в Прага, Чехия и отпразнуват дружно Денят на Европа с огромно мероприятие, което се организира от 9 до 14 май 2019 година

От 27 ноември до 2 декември 2018 година в гр. Пловдив—Европейска столица на културата 2019 се организира първата среща на сътрудниците по Проект ROOF - Маршрути на нашето бъдеще.  Дейностите по плана стартираха със семинар, включващ 16 партньорски организации от 14 европейски страни (Италия, Франция, Германия, Испания, Австрия, България, Унгария, Чехия, Естония, Хърватия, Румъния, Холандия, Швеция и Латвия).

От 17 до 19 април 2019 година Варна  беше хазаин на предварителната среща на участниците в " Обмен 2 “, като на 19.04.2019 година групата потегли по избрания маршрут. Участниците бяха 20 младежи от България, Франция, Испания и Холандия.

В интервала 19 април – 08 май 2019 година се организира общоевропейска акция, която започва от четирите краища на Европа – Франция, Италия, Швеция и България и придвижи посланието за единна Европа през континента. Групи от по пет младежи от 14 страни изминаха по едно и също време пътя по европейските вело-маршрути 6 и 7.

От юни до декември 2019 година в страната бяха извършени редица мероприятия за показване на Проект ROOF - " Маршрути на нашето бъдеще ", като хазаин на националната среща беше Бюро на Европейския парламент в България - София ( " Дом на Европа “).

През идващите месеци предстоят заключителните срещи, като координаторът на плана за България – " Регионален Клъстър Североизток “ възнамерява мероприятия във Варна, София, Пловдив, както и други градове в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР