Във Варна премиерът Бойко Борисов отчете, че въпреки нарастването на

...
Във Варна премиерът Бойко Борисов отчете, че въпреки нарастването на
Коментари Харесай

Борисов: Въпреки нарастването на броя на заболелите сме на границата на разумния риск

Във Варна министър председателят Бойко Борисов регистрира, че макар повишаването на броя болни, страната ни съумява да се движи на границата на рационалния риск. Той още веднъж прикани за отговорно държание.

" И в случай че продължим да съблюдаваме отдалеченост, дисциплинираност и надлежно стерилизация и внимаваме, тъй като ясно е, нито вирусът си е отпътувал, нито епидемията е предходна, нито можем да кажем, че сме спокойни, а и в никакъв случай не сме го казвали. Умоляваме хората да не си мислят, че това е завършило. Да, радостното е, че не е толкоз яростен сега вирусът, доста хора го прекарват относително леко, оздравяват, оздравелите са ни доста повече, да пазим възрастните хора и хората със съпътстващи тежки болести ".

Борисов беше безапелационен, че рецесията с ковид няма да повлияе на строителните действия и основната за Северна България автомагистрала " Хемус " би трябвало да бъде подготвена през 2024 година:

" Хемус " от Търново в двете направления, и надлежно на 70-80 км сега машините работят. И настрана от Търговище към Шумен напредваме доста бързо. Въпреки рецесията, короната, виждате, нито строителството спряхме, нито който и да е от плановете ".

Премиерът добави, че до няколко дни стартира работа по пътя към Велико Търново и в двете направления - към Плевен и към Търговище.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР