Във Варна няма да има ясен победител преди преброяването на

...
Във Варна няма да има ясен победител преди преброяването на
Коментари Харесай

Екзитпол: Не е ясен изборът във Варна, Терзиев печели в София, Костадин Димитров - в Пловдив

Във Варна няма да има явен победител преди преброяването на бюлетините, тъй като разликата сред претендентите е инфарктно ниска: по данни на „ Тренд “ Благомир Коцев от ПП-ДБ – 48,9%, Иван Портних от ГЕРБ –  45.1%; по данни на „ Галъп “ 45,3% са дали своят вот за Портних, а за съперника му – 49,4%
Васил Терзиев – 51,8%, Ваня Григорова – 43,4%. Това демонстрират първите данни от екзитпол на социолозите от „ Тренд “. Според „ Галъп “ съотношението е 50,8% против 45,2.

В Пловдив съгласно данните на организациите Костадин Димитров от ГЕРБ е сигурният нов кмет с 53,2 и печели против претендента на ПП-ДБ Ивайло Старибратов, който е с 41,2% съгласно „ Тренд “. По данни на „ Галъп “ Димитров е с 52.8%, а Старибратов с 41.5%.

Във Варна няма да има явен победител преди преброяването на бюлетините, тъй като разликата сред претендентите е инфарктно ниска: по данни на „ Тренд “ Благомир Коцев от ПП-ДБ – 48,9%, Иван Портних от ГЕРБ –  45.1%; по данни на „ Галъп “ 45,3% са дали своят вот за Портних, а за съперника му – 49,4%.

Пенчо Милков, претендент за кмет на обединението „ Българска социалистическа партия за България “ наподобява е сигурен с нов мандат в Русе – 60,5% пред Иван Иванов, претендент на ГЕРБ – 31%.

В екзитпола за Плевен претендентът на ГЕРБ Валентин Христов води с 61,8%, втори е Георг Спартански с 32,5%.

Първи действителни резултати от преброени протоколи на секционни изборни комисии евентуално ще има след среднощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР