Във Варна беше официално открито 12-ото европейско първенство по спортна

...
Във Варна беше официално открито 12-ото европейско първенство по спортна
Коментари Харесай

335 състезатели участват на европейското първенство по спортна акробатика до 18 години във Варна

Във Варна беше публично намерено 12-ото европейско състезание по спортна акробатика до 18 години.

В него присъединяване ще вземат 335 акробати, представители на 22 страни. 153-ма ще се състезават в групата 11-16 години, а 182-ма – в групата 12-18 години.

Бъдещето на европейската акробатика е в България. Вие сте бъдещето. Наслаждавайте се на Европейското състезание. Желая на всички триумф. С тези думи се обърна към всички надарени състезатели, участващи на шампионата на Стария континент по спортна акробатика при възрастовите групи, генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика и ръководител на организационния комитет Недко Костадинов. Шампионатът бе публично открит от Карин Шарлие - ръководител на Техническата комисия по акробатика към Европейска гимнастика.

„ Горди сме да приветстваме всички вас в Двореца на културата и спорта за няколко магични дни за акробатиката. От името на Европейска гимнастика благодаря на Българската федерация по спортна акробатика и българския учредителен комитет, както и на град Варна, които споделят историята и уменията си с европейската акробатична общественост, с цел да сме сигурни, че ни следва незабравимо събитие. Ще забележим млади, само че към този момент доста надарени гимнастици, които ще покажат уменията си – висока компликация и артистичност. Това е вашият миг, насладете му се “, съобщи Карин Шарлие.



По време на формалното разкриване бе изразена и специфична поддръжка към акробатите, които няма по какъв начин да вземат участие поради военни дейности.

„ Нека изразим своята съпричастност към нашите другари, които не съумяха да се причислят към нас поради война. Нека разпръснем дружно духа на другарството и солидарността. Това е духът на спортната акробатика “, съобщи Карин Шарлие. След което залата във Варна изпрати с бурните си овации положителна сила към страдащите поради военни дейности спортисти.

Въпреки че тимът на Израел трябваше да отпадне в последния миг поради офанзивата против страната му, израелският байрак взе участие в парада на знамената по време на формалното разкриване, а европейското акробатично семейство сподели на израелските гимнастици, че са в сърцата на всички.

Европейското състезание продължава до 15 октомври.

От 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна ще се организира и европейското състезание по спортна акробатика за мъже и дами и за младежи. Входът за фенове е свободен.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР