Във Върховната Рада на Украйна регистрираха постановление за прекратяване на

...
Във Върховната Рада на Украйна регистрираха постановление за прекратяване на
Коментари Харесай

Украйна скъса дипломатическите си отношения с Русия

Във Върховната Рада на Украйна записаха разпореждане за преустановяване на дипломатическите връзки с Руската федерация. Както оповестява порталът rosbalt-ru, позоваавйки се на украинския канал 112.ua, създателят на самодейността - депутатът от " Европейска взаимност " Алексей Гончаренко предлага преустановяване дипломатически връзки с Руската Федерация и даде разпореждане на държавното управление и президента на Украйна да решат въпроса за денонсиране на интернационалните контракти.

От своя страна някогашният заместник-министър на външните работи Лана Зеркал в своя Фейсбук профил обясни, че прекратяването на дипломатическите връзки сред Украйна и Руската федерация планува публично заявление или приемането на специфичен нормативен акт от висшите органи на държавна власт. Освен това този развой е съпроводен от отзоваване на дипломатическите представители и закриване на дипломатическите представителства.

Зеркал посочива, че спирането на дипломатическите връзки може да има политически и правни последствия.Към първата се отнася прекратяването на всевъзможни директни непрекъснати контакти сред страните. Това обаче не пречи на реализирането на контакти сред техни представители в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР