Във Франция традиционните първомайски демонстрации на профсъюзите не минаха без

...
Във Франция традиционните първомайски демонстрации на профсъюзите не минаха без
Коментари Харесай

Безредици по време на първомайските демонстрации във Франция

Във Франция обичайните първомайски демонстрации на профсъюзите не минаха без произшествия. В Париж група анархисти провокираха вълнения и конфликти с полицията. Водни струи и сълзотворен газ заляха челните редици на първомайското шествие в Париж, в което се врязаха стотици екстремисти с качулки, палейки и разбивайки офиси и търговски обекти. В задните редове на кортежа стачкуващите се движат в по-спокойна конюнктура, издигнали лозунги с най-разнородни претенции.

В страната бяха проведени към 240 митинга, само че профсъюзните организации не се сплотиха за днешния ден. Някои синдикати избраха да отбележат Деня на труда с конференции или културни събития.

Френската последна десница под новото си име Национално обединяване промени стила на обичайна си проява. Лидерката Марин льо Пен събра поддържниците си в Ница, откъдето прикани за Европа на нациите. " Европейският съюз ще убие концепцията за Европа " - сподели тя в речта си.

Въпреки че обществените митинги не стихват, днешният ден мина без стачки. Празникът на труда завари президента Макрон в Австралия. " Реформите не престават " - съобщи той от Сидни. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР