Във фонда на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане има

...
Във фонда на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане има
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Във фонда за бедствия и аварии има около 67 млн. лева

„ Във фонда на Междуведомствена комисия за възобновяване и подкрепяне има към 67 млн. лв., с помощта на отпуснатите в допълнение 50 млн. лева по бюджета за 2023 година “.

Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов , който през днешния ден взе участие в отбелязването на професионалния празник на българските пожарникари .

По думите му приоритет при възобновяване на вредите по Южното Черноморие ще бъде построяването на мостове и пътища, както и възобновяване на полуразрушената стена на един от язовирите над село Лозенец. Пари от фонда ще бъдат отпуснати и на други български общини, като Берковица, Монтана и Враца , които бяха наранени от наводненията напролет и също претърпяха огромни материални вреди .

Калин Стоянов разяснява и миграционната конюнктура у нас, като съобщи, че направената метаморфоза към този момент дава резултат, като броят на хванатите в опит да преминат границата се е нараснал, а на тези, на които полицията се натъква на територията на страната. По думите му на този стадий не се постанова в допълнение откриване на площадки за настаняване на мигранти , само че при положение на нужда, това ще бъде направено. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР