Във Флорида, полицията разследва ужасно престъпление, извършено от 17-годишен младеж.

...
Във Флорида, полицията разследва ужасно престъпление, извършено от 17-годишен младеж.
Коментари Харесай

Зверство потресе САЩ: Ученик изгледа много джихадистки видеа, уби приятел и намушка още двама

Във Флорида, полицията проверява извънредно закононарушение, осъществено от 17-годишен юноша. Кори Джонсън умъртви собствен другар и рани други двама, откакто гледа нападателни клипове с присъединяване на терористи. Трагедията се случила на 12 март към 4 часа сутринта, написа " Ню Йорк Таймс ".

Тийнейджърът прекарал нощта с другари. Той признал пред полицията, че се събудил с изгарящо предпочитание да убива.

В къщата по това време с изключение на Кори, били 17-годишният Кайл Банкрофт, 13-годишният му брат Дейн, техните родители и 13-годишният Джовани Сиера, който имал рожден ден.

В началото младежът намушкал с нож 13-годишния рожденик, който починал на място. Майката на братята се затичала към момчетата. Когато дамата се изкачила по стълбите, Кори я нападнал и й нанесъл повече от дузина рани. За да помогне на майка си, на помощ се завтекъл другия й наследник, който Кори намушкал 32 пъти.

Кървавата жена съумяла да се обади за помощ, събудила съседите, които се обадили в полицията. Майката и синът са приети в болница, животът им не е в заплаха.

Нападателят бил задържан. Според обявата по време на разпит Джонсън сподели, че е намушкал момчето заради религиозни разногласия. Известно е, че малко преди всеобщото ликвидиране младежът е гледал доста джихадистки видеоклипове.

Полицията отбелязва, че управляващите са разследвали връзката на момчето с ИДИЛ. Според него Джонсън се е опитал да се свърже с терористите в Интернет и изразил предпочитание да се причисли към тях. Срещу младежа е почнало дело за ликвидиране и опит за ликвидиране.

Става ясно още, че една седмица преди случая управляващите щели да го обвинят поради неколкократни терористични закани в учебно заведение.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР