Във фермите на живо тегло цената се повиши между лев

...
Във фермите на живо тегло цената се повиши между лев
Коментари Харесай

Симеон Караколев: Има сигнали за внос на агнешко, което в кланиците ”става” българско

Във фермите онлайн тегло цената се увеличи сред лев и два, а в магазините до 4 лв..

70% от месото за Великден отвън София се пазари непосредствено от фермите. Това заяви пред БНР-Радио София съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев.

 

По думите му, и тази пролет може да останат непродадените агнета, в случай че се допусне дъмпинг.

 

„ Има сигнали, че се внася агнешко месо с червен щемпел от Северна Македония, само че след това отива в кланиците. И там печатите се пренабиват. Като страната не е в Европейски Съюз, там може да не съблюдават условията при развъждането и третирането на агнешкото “, добави Караколев.

 

Той означи още, че в България се отглеждат задоволително агнета за вътрешния пазар. Ако реализацията им е цялостна, това ще даде тласък за разгръщане на производството. Но съвсем нямаме къси вериги на доставка.

 

„ В момента сме разграден двор, внасят се артикули отвред. От това страдат българските производители – означи още производителят. – Трябва да има доста повече практики за надзор и отбрана от страна на страната. “

 

В пазарна стопанска система мъчно се влияе върху цените. От фермите до магазините те могат да станат двойни, съгласи се Караколев. И предложи на потребителите да пазарувате от самите ферми.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР