Вътрешният пазар е един от основните приоритети на председателството. Целта

...
Вътрешният пазар е един от основните приоритети на председателството. Целта
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Ще работим за напредък в областта на договорното право

Вътрешният пазар е един от главните цели на председателството. Целта ни е да укрепим доверието на жителите и бизнеса. Европейските жители желаят от нас деяние. Още повече, че вътрешният пазар дава действителни изгоди, за потребителите, само че и за фирмите, които желаят да могат да порастват и да ползват нововъведения. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в Брюксел, където показа целите на страната ни за председателството на Съвета на Европейски Съюз пред Комисията по вътрешния пазар и отбраната на потребителите в Европейския парламент.

Караниколов уточни, че икономическото ведомство ще продължи да работи по предложенията за електронната карта за услуги и ще обърне особено внимание и в региона на конкуренцията.

"Ще работим и за прогрес в региона на договорното право. Създаването на единни правила за продажбата на артикули ще спомогне значително за превъзмогване на пречките пред електронната търговия. ", означи той пред евродепутатите от комисията.

"Безспорно подобряването на контрола от националните управляващи и от митническите органи за попречване продажбата на несъответстващи и рискови артикули е от основно значение за подсилване потребителското доверие. Същото важи и за облекчение на фирмите и изключително на дребните и междинни предприятия да оферират артикули в Европа, което пък ще укрепи бизнес доверието у европейските бизнесмени ", добави Емил Караниколов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР