Вътрешният министър в оставка участва днес в церемония за символично

...
Вътрешният министър в оставка участва днес в церемония за символично
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Горд съм, че под мое ръководство МВР успя да постигне резултатите, необходими за да станем член на Шенген

Вътрешният министър в оставка взе участие през днешния ден в гала за алегорично отваряне на границата по въздух и вода, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Историческа дата за България. Нека не забравяме, че единствено преди няколко месеца страната ни бе тотално блокирана за всевъзможни договаряния за възможни присъединение към Шенгенското пространство. Горд съм, че под мое управление Министерството на вътрешните работи съумя да реализира резултатите, нужни с цел да станем член на Шенген, акцентира министър Калин Стоянов. Той разяснява, че действително извънредно високата оценка на специалистите от 14 страни, която получихме при осъществената в края на предходната година инспекция  по линия на Шенген, отвори пътя на договарянията и най-вече способства с цел да сме тук през днешния ден.

Министър Калин Стоянов благодари особено на всички чиновниците на Министерство на вътрешните работи които и в този миг са на границата и охраняват както нашата, по този начин и външната граница за Европейски Съюз. Те имат максимален принос за  това България да бъде призната в Шенгенското пространство, вложиха неотклонен труд и професионализъм. Министър Калин Стоянов увери, че напъните в това направление не престават по метода, по който се прави и до момента. Показахме и продължаваме да демонстрираме на незаконните мигранти, че не трябва да потеглят по пътя към Европа през България, защото мъчно ще преминат българо-турската граница. Той изрази вяра, че с  резултатите, които все още са реализирани, до края на годината ще бъдат отстранени и сухопътните граници. Готови сме за това.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР