Вътрешният министър в оставка критикува създаването на разследващи инспектори в

...
Вътрешният министър в оставка критикува създаването на разследващи инспектори в
Коментари Харесай

Бойко Рашков иска да се приемат промените в НПК по най-бързия начин

Вътрешният министър в оставка подлага на критика основаването на проверяващи инспектори в Антикорупционната комисия. Според дейностите по следствие могат да се разпореждат на вътрешното министерство, вместо да се основава още един проверяващ орган.

Той прикани още Народното събрание да одобри бързо препоръчаните от министерството промени в законите, които ще разрешат на проверяващите сами да образуват досъдебни производства.

Министерство на вътрешните работи предлага още - проверяващите да могат да желаят непосредствено от съда позволения за потреблението на специфични разследващи средства, без посредничеството на прокурор. Според Рашков по този метод ще се пести време и работата ще бъде по-ефективна.

" Много бих желал по най-бързия метод да се реши въпросът с промените и допълненията в Наказателно-процесуален кодекс. Там са четири - пет оферти, които не са комплицирани, добре стимулирани са. Аз съм разговарял с доста депутати, те схващат нуждата от осъществяването на такива промени. Те в доста огромна степен ще улеснят проверяващите органи и както показах те ще разширят доста оперативната автономия на проверяващите. Без да се лишават пълномощия на прокурора, наблюдаващ и така нататък ", съобщи министърът на вътрешните работи в оставка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР