Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов на редовния парламентарен контрол

...
Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов на редовния парламентарен контрол
Коментари Харесай

Калин Стоянов на парламентарен контрол за мигрантите по Дъблинския регламент

Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов на постоянния парламентарен надзор ще дава отговор на въпрос по отношение на прехвърлянето на мигранти в България, според Дъблинския правилник, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Стоянов ще дава отговор и на още два въпроса, единият за откриване на Районно полицейско ръководство в Роман, област Враца, заложен му от депутати от групата на ГЕРБ-СДС, а другият по отношение на Академията на Министерство на вътрешните работи, заложен от Българска социалистическа партия.

Освен вътрешния министър в оставка, още 6 министри ще бъдат част от седмичния парламентарен надзор.

Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството в оставка, ще отговори на шест въпроса: по отношение на неприятното експлоатационно положение и потребността от рехабилитация на републикански път III-208, от разклона за с. Ябълчево, община Руен до град Айтос, по отношение на положение на републикански път I-6 " Карнобат - Айтос - Бургас, от км 449+012 /гр. Карнобат - КПП/ до км 485+704 /кв. Ветрен/, по отношение на създаване на път I-5, обходен път на град Кърджали, по отношение на възстановяване на инфраструктурата на път I-3 от републиканската пътна мрежа, в правата с. Джурово - с. Осиковица - с. Осиковска Лакавица до гр. Правец, по отношение на това дали е основателно възобновяването на работата на Държавната приемателна комисия и въвеждането в употреба на площад " Йордан Радичков " в гр. Берковица и на един въпрос по отношение на неприятно положение на път II-13, в сектора сред гр. Долни Дъбник и гр. Искър и незабавна нужда от ремонт.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите в оставка, ще отговори на два въпроса от „ Възраждане “: по отношение на спазено ли е настоящото законодателство при осъществяване на процедурата от Басейнова дирекция - " Дунавски регион ", гр. Плевен по издаване на Разрешително за водовземане от минерална на ДИРАДА 2011 ЕООД и Разрешително за водовземане на МИНЕСА ЕООД от Сондаж № 1 на находище на минерална вода - " Бързия " и по отношение на съществуване на нелегално бунище в общински аграрен парцел в землището на село Липен, община Монтана.

Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика в оставка, ще отговори на два въпроса: по отношение на проблеми в работата и потреблението на пространствата от фокус-точка Габрово по Проект " Развитие на обществената стопанска система ", и по отношение на интервенция " Топъл обяд ", по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 - 2027 година - актуализиране на разноските за единицата артикул топъл обяд и останалите разноски.

Георги Гвоздейков, министър на превоза и известията в оставка, ще отговори на два въпроса от „ Възраждане “ по отношение на нападението над чиновници на БДЖ на гара Синдел и по отношение на продажбата на билети от Централна гара - София.

Кръстю Кръстев, министър на културата в оставка, ще отговори на въпрос по отношение на ограничения за възстановяване на отбраната на културните и историческите ни забележителности след вандалска демонстрация в цитадела Червен, община Иваново, област Русе.

Румен Радев, министър на енергетиката в оставка, ще отговори на въпрос от Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия по отношение на подземно газово вместилище „ Чирен “ като стратегически обект от национално значение в енергетиката и обект от голяма важност за националната сигурност. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР