Вътрешният министър уточнил, че изказването му пред БНР било политическо“Във

...
Вътрешният министър уточнил, че изказването му пред БНР било политическо“Във
Коментари Харесай

Прокуратурата след разпита на Рашков: Не посочи конкретни лица и места на парите за „Хемус“

Вътрешният министър прецизирал, че изявлението му пред БНР било „ политическо “
Във връзка с многочислени медийни запитвания във връзка разпита в качеството на очевидец на доцент Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, по делото за изпиране на пари, предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „ Хемус “, добило социална известност като делото „ Хемус “, Софийска градска прокуратура (СГП) уведомява следното:

Днес, 04.01.2022 година, доцент Бойко Рашков, министър на вътрешните работи, се яви в постройката на Софийска градска прокуратура (СГП) и беше разпитан в качеството на очевидец от наблюдаващ прокурор по делото.

Решението за осъществяване на разпит на министър Рашков беше взето от наблюдаващите прокурори по отношение на негово изказване на 23.12.2021 година в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ на Българско национално радио (БНР), а точно: „ За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде “.

Министър Рашков беше постоянно свикан в качеството му на очевидец за две дати – 30.12.2021 година от 10:00 часа и 04.01.2022 година от 14:00 часа.

Преди разпита доцент Рашков беше осведомен с правата и отговорностите си като очевидец в сходство с откритата в закона процедура за осъществяване на разпит и беше поканен да изложи във формата на свободен роман всичко, което му е известно по отношение на следствието по делото „ Хемус “, след което му бяха сложени спомагателни въпроси.

Разпитът се организира по общия ред, като по искане на очевидеца Рашков не беше изработен видео- и звукозапис на същия.

По време на разпита му в постройката на СГП през днешния ден Б. Рашков в качеството си на очевидец не уточни никаква конкретика, в това число не уточни съответни лица и места, на които вероятно да са излъчени и/или укривани парични средства, предмет на следствие по делото. Свидетелят Бойко Рашков дефинира изявленията си пред БНР като „ политически “ и съобщи, че „ не могат да бъдат други “.

Разследването ще продължи според авансово контури от екипа от наблюдаващи прокурори проект за събиране и инспекция на доказателства.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР