Вътрешният министър присъства на официална церемония по полагане на клетва

...
Вътрешният министър присъства на официална церемония по полагане на клетва
Коментари Харесай

Вътрешният министър присъства на официална церемония по полагане на клетва на стажанти от ГДГП

Вътрешният министър участва на публична гала по полагане на клетва на стажанти от ГДГП, приключили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

" Вашата задача е извънредно виновна. От на следващия ден встъпвате в практиката, част от Вас ще дават отговор за летищната сигурност, за въздушните граници, ще изпълнявате задания по контролно-пропускателните пунктове, ще охранявате зелена граница ", съобщи министър Маринов в обръщението си към стажантите от ГДГП, приключили курс в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи. Той напомни, че точно защитата на държавната граница е първостепенна задача и приоритет на държавното управление на България и ние, като Министерство на вътрешните работи, изпълняваме дилемите от този приоритет. В този смисъл с изключение на техническото е извънредно значимо кадровото застраховане. Затова съм благополучен, че има искащи и такива, които сполучливо приключват подготовката за осъществяване на тази отговорност. От на следващия ден вие ще пазите освен границата на България, вие ще пазите границите на Европейския съюз. В днешно време това е извънредно значимо, тъй като в международен проект текат процеси, които заплашват сигурността на Европа - по линия на тероризма, противозаконната миграция, трафика на опиати и на оръжие и всички незаконни действия, които произтичат от това. Затова съм уверен, че пътят който сте избрали е пътят на достойнството, пътят на отговорността пред обществото.

Министър Маринов пожела на младите гранични служители на реда сполучлива реализация в професионалната кариера и шанс при осъществяване на всяка задача. Той изрази задоволство, че Центърът за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи продължава да построява фрагменти, които да вършат сполучлива работата на вътрешното ведомство.

59 стажанти от Главна дирекция „ Гранична полиция " поставиха тържествена клетва за съблюдаване на Етичния кодекс на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи. На церемонията участваха началникът на политическия кабинет на министър Маринов Михаил Златанов, заместник-директорът на ГДГП ст. комисар Бисер Костадинов, ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи ст.комисар доц.д-р Неделчо Стойчев, заместник-областният шеф на Пазарджик Йордан Кожухаров, родственици и близки.
Стажантите приключват сполучливо шест-месечно в началото професионално образование в полицейския център в Пазарджик, където минават през общополицейска и специфична полицейска подготовка, подготовка по правни дисциплини - включително и по право на Европейския съюз, чуждоезиково образование. След завършването на курса и полагането на клетва те се връщат там, където са назначени и стартират да извършват функционалностите си като пълноправни гранични служители на реда в следните две посоки: Гранично-контролно пропускателна активност /ГКПП/ и защита и наблюдаване на държавната граница /сухоземна и речна граници/.

В ЦСПП-Пазарджик се прави в началото професионално образование на новопостъпили чиновници, както и курсове за повишение на подготовка или преквалификация на държавни чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция ", включително и Дирекция „ Жандармерия ", Главна дирекция „ Гранична полиция " и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи от цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР