Вътрешният министър на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл призна,

...
Вътрешният министър на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл призна,
Коментари Харесай

Властите признаха пропуск при разследване срещу нападателя на коледен базар в Берлин


Вътрешният министър на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл призна, че полицията е позволила още една неточност в следствието против причинителя на нападението с камион в Берлин през 2016 година Анис Амри, съобщи ДПА.

Ройл сподели, че полицията е конфискувала телефона на Амри през февруари 2016 година В телефона е имало седем фотоси, на които Амри държи оръжия. Снимките не са регистрирани като вероятни доказателства, тъй като са били пропуснати от компютърния логаритъм, с който са оценени.

В Германия при засилени ограничения за сигурност се откриват обичайните коледни базари, съвсем година след терористичното нахлуване против коледен базар в Берлин, при което бяха убити 12 индивида, показва Асошиейтед прес.

Вътрешният министър Томас де Мезиер прикани германците да не заобикалят базарите заради боязън, тъй като базарите са част от немската традиция и просвета. Министърът обаче съобщи, че " терористичната опасност просто е доста огромна. По всяко време. Навсякъде. "

Берлинският коледен базар, против който беше осъществено нахлуване на 19 декември предходната година, ще бъде открит тази вечер с бдение.

Тази заран в памет на жертвите имаше работа в Мемориалната черква " Кайзер Вилхелм ", която се намира до мястото на базара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР