Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер ще бъде изслушан днес

...
Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер ще бъде изслушан днес
Коментари Харесай

Никол Белубе: Пред съда ще бъдат изправени задържаните над 200 души при протестите в Париж

Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер ще бъде изслушан през днешния ден в Сената във връзка със обстановката, основала се в страната след демонстрациите на " жълтите жилетки ". От 17 ноември насам те стачкуват против повишението на налозите и разноските за живот, като тази и предходната събота демонстрациите прераснаха в огромни вълнения.

Заради ситуацията в Париж, френският министър председател Едуар Филип отсрочи пътуването си до Полша за конференцията за климата. А през вчерашния ден президентът Еманюел Макрон организира заседание с основни министри, на което съобщи, че виновните за насилието и вредите ще заплатят за своите дейности.

Междувременно, френският правосъден министър Никол Белубе разгласи, че пред съда ще бъдат изправени арестуваните над 200 души при съботните демонстрации в Париж:
„ Подобни безобразия са безусловно неприемливи в нашата република! Това, което се случи с Триумфалната арка, както и тези палежи - освен на коли, само че и на здания, а също и всички тези 55 изгорели транспортни средства, и офанзивите над хора, в това число и едно обезчестяване... това са безусловно неприемливи за нашата република детайли ".

Началникът на полицията в Париж заяви нощес, че са направени опити за опожаряване на шест здания, издигнати са 130 спонтанни барикади и са подпалени 112 автомобила. Някои участници в безредиците са употребявали чукове, култивиран сечива, вериги и спрейове против полицията. В демонстрациите са се включвали крайнодесни и крайнолеви деятели. Прокурорът Реми Ейц сподели, че 378 души са били в полицейските арести нощес. Много от тях ще бъдат изправени пред съда по бърза процедура през днешния ден и на следващия ден.

„ Профилите им са разнообразни, само че несъмнено има хора, пристигнали от френските провинции, явно за осъществяване на актове на принуждение. Така че наказванията за престъпно проявените ще бъдат много строги “, добави парижкият прокурор Реми Хейтз. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР