Вътрешният министър Калин Стоянов обяви пред БНР, че МВР не

...
Вътрешният министър Калин Стоянов обяви пред БНР, че МВР не
Коментари Харесай

След сигнал на Narod.bg: МВР търси Пламен Галев в България

Вътрешният министър Калин Стоянов разгласи пред БНР, че Министерство на вътрешните работи не разполага с информация по какъв начин починалият Ангел Христов е влезнал у нас.

„ Аз персонално това, което знам, е че Ангел Христов е умрял от инфаркт, само че следва да уточним метода, по който е влезнал в страната. Пламен Галев също е разгласен за интернационално търсене, организираме оперативно-издирвателни мероприятия, с които целим да установим дали въпросното лице не се намира на територията на България, само че все още нямаме такава информация “, сподели той пред БНР.

Първо Narod.bg заяви още на 5 юни за индикации, че Пламен Галев е в България, след което бяхме преписани, постоянно без цитиране, от много печатни и онлайн медии.

Министерство на вътрешните работи шефът уточни, че управляващите в Република Южна Африка са изразили подготвеност да пратят у нас проверяващи, които да работят дружно с българската полиция по случая с разстрела на Красимир Каменов – Къро и още трима негови близки. По думите му, полицията в африканската страна е наясно с механизма по който е осъществено закононарушението.

Реклама

Стоянов не изключи опцията претекста за убийството да е обвързван с лица у нас, само че добави, че към момента не може да се твърди това.

„ Реално те имат съединен механизма по който е осъществено закононарушението. Просто търсят най-важното нещо а точно претекста, което може да бъде обвързвано и с лица от България, само че на този стадий не можем да се ангажираме с такава информация “, сподели още той.

Стоянов разяснява и тематиката кого охранява сега Министерство на вътрешните работи.

Към момента Министерство на вътрешните работи охранява единствено трима предпазени очевидци по прокурорски постановления, изясни вътрешният министър. Той добави, че след разбор, осъществен дружно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде понижен. Според него фотосите на това по какъв начин служители на реда товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали позитивен резултат за Министерство на вътрешните работи.

„ Аз желая да благодаря на индивида, който ги е направил. Който съгласно мен ги е направил и ги е пуснал за по някакъв метод да злепостави Министерството на вътрешните работи. Но тези фотоси реализираха противоположен резултат, съгласно мен.

След разбора, който направихме, все още Министерството на вътрешните работи охранява единствено три такива лица. И доста разтоварихме системата от този ангажимент “, сподели Стоянов.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР