Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви пред медиите в Бургас, че

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви пред медиите в Бургас, че
Коментари Харесай

Демерджиев: Има двама задържани чужденци, МВР разследва свои, замесени в трафика

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред медиите в Бургас, че в Министерство на вътрешните работи се работи за търсене на " вътрешни хора ", които са забъркани в незаконните пропускания на мигранти на границата.

" Работим по подозрения за вътрешни хора, които са забъркани в тези пропускания на границата ", съобщи Демерджиев, който отиде на мястото на случая, при който рейс с незаконни мигранти се вряза в патрулка, в резултат на което починаха двама млади служители на реда от " Охранителна полиция ".

Демерджиев не посочи дали става въпрос за чиновници на Гранична полиция, само че удостовери, че се проверяват " хора от системата на Министерство на вътрешните работи ", оповестява Нова телевизия.

" Каналджиите оповестиха война на българската страна и тя ще отговори с цялата си мощност . Ще създадем всичко належащо, с цел да не се повтаря този случай ", закани се вътрешният министър.

" През идващите дни ще има извънредно съществени ограничения против каналджиите и чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които не извършват задоволително съзнателно отговорностите си ", закани се Демерджиев.

Има и двама арестувани чужденци за злополуката с рейса с мигранти, при която починаха двама служители на реда, разгласи още Иван Демерджиев.

" Има подозрение за още едно лице и то се търси ", сподели Демерджиев.

Той добави, че за преодоляването на мигрантския напън ще бъде включено ии Министерство на защитата.

Вече стана ясно, че са били направени два несполучливи опита да бъде спрян рейсът от граничните служители на реда предии да стигне в Бургас и да загинат двамата служители на реда от " Охранителна полиция ". Предполага се, че транспортното средства с мигранти в багажника е премнало през граничния пункт при Малко Търново.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР