Вътрешният министър Иван Демерджиев се разплака в парламента. Ако родителите

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев се разплака в парламента. Ако родителите
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Демерджиев по спешност в НС, разплака се от трибуната заради убития полицай

Вътрешният министър Иван Демерджиев се разплака в Народното събрание. Ако родителите на Петър Бъчваров бяха поискали оставката ми, щях да я дам. Те желаеха единствено да бъде заровен в парадна униформа, сподели през сълзи от трибуната Демерджиев.

Министърът влезе в извинителен режим, като се аргументира, че има 1300 души недосбор на гранични служители на реда, колите им се чупят след 25 000 км, пътища липсват. Нямало техническо застраховане. Идващите от вътрешността на страната служители на реда били несъответстващи и мъчно се приспособявали. Чак идната година щели да постъпят желаните милиони за камери, дронове и хеликоптери.

Като цяло в този момент границата изглеждала по-добре, сподели Демерджиев, като акцентира, че има повишен мигрантски напън. Нашите гранични служители на реда се оправят добре, само че пазят границата ни с телата си, сподели Демерджиев.

Христо Гаджев от ГЕРБ напомни, че при ръководството на ГЕРБ за границата са гласувани 70 милиона лв. за ремонт на оградата. Калина Константинова бодряшки е споделила като вицепремиер, че всичко там е в положително положение.

Милион и половина е провиснал за настоящ ремонт и от служебния кабинет, работата се реализира от МО, сподели Демерджиев. Според него оградата е ниска и непрестанно се компрометира и преодолява.

От Политическа партия попитаха министъра какво може да се направи в незабавен порядък при взаимоотношение с Фронтекс. Демерджиев сподели, че е засилено взаимоотношението изключително през последните три

месеца. Имало взаимоотношение и с Европол.

За 10 години по границата се работи кампанийно, остарели са облеклата и обувките на състава, униформите им шумят и те по този начин се трансформират в цели, продължи да се оправдава Демерджиев. Той бил изискал още 1260 щата, с цел да се спре порочната процедура с изключителния труд. Само с цел да отидат до постовете си чиновниците пътували по час-два.

От Възраждане направиха изявление с носталгичен уклон към времето на Гранични войски към БА. Според Демерджиев имало старания и диалози в нарядите да се притеглят от ден на ден локални хора. Той не бил податлив за въвеждане на повече войска в опазването на границата. Специализирана група от 40 души се готвела за региона на Болярово, включително щели да се употребяват и принуди, колкото и окаяно да било положението им.

Атанас Атанасов от Демократична България зададе съответен въпрос по техническата обезпеченост. Демерджиев призна, че няма покритие през мобилните оператори на доста места. Сензорите на фотокапаните пък били доста чувствителни и се задействали от всяко шумване на храстите. 100 км пък изобщо не били обезпечени, събирала се информация от хората какво работи и какво не. Гаранционните периоди на системите били изтекли.

Според БВ жертвата Петър Бъчваров била резултат от систематична неточност. Твърде дълго се толерирало южната ни граница да е сляпа страна. От партията не считат, че оставката на Демерджиев ще реш казуса. Искат съответни ограничения и даже промени в закона, с цел да се обезпечи сигурността на границата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР