Вътрешният министър Бойко Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова във

...
Вътрешният министър Бойко Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова във
Коментари Харесай

Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова в теч на информация от МВР

Вътрешният министър Бойко Рашков уличи сестрата на Севделина Арнаудова във вероятен теч на информация от Министерство на вътрешните работи по време на акцията на Групово дело " Национална полиция " на 17 март, при която бяха арестувани за 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и самата Арнаудова. 

Рашков твърди пред bTV, че сестрата на Арнаудова работи в работа " Информация и разбор " на основната дирекция в Министерство на вътрешните работи към този миг. 

" Изтекла е информация. Сестрата на Арнаудова работи в ГДНП. Това малко ли е? ", беше отговорът му на въпроса от кое място счита, че в ГЕРБ са разбрали вътрешна информация за свидетелски показания преди ареста.

Минути по-късно Севделина Арнаудова изиска право на отговор в bTV, като удостовери, че сестра ѝ Ирена работи в Групово дело " Национална полиция " от години, само че назова " нелепости " обвиняванията на Рашков против нея. 

Бойко Рашков изрече доста лъжи. Сестра ми работи 22 години, има редица награди от Министерство на вътрешните работи, подписани от разнообразни министри. Последната премия е от преди няколко месеца. Как не го е позор да твърди такива нелепости? Той упражнява систематичен психически напън върху фамилията ми. Сестра ми работи в бранш, който няма нищо общо с следствията. Или Рашков би трябвало да се извини, или да потвърди изказванията си. В неговите пълномощия като министър е да го направи ", сподели тя. 

Арнаудова разгласи, че " съвсем цялото ѝ семейство е ангажирано в системата на Министерство на вътрешните работи " от години и това " не ги прави нарушители ". 

" Ако досега набъркваше единствено моето име, от няколко дни набърква татко ми и сеста ми. Да, те работят в Министерство на вътрешните работи и са награждавани - татко ми е бил служител на реда на годината ", сподели тя. През 2020 година в разгара на абсурда сред Васил Божков и нея стана ясно, че откакто бащата на Арнаудова е напуснал Министерство на вътрешните работи, е работил като охранител към неговата компания.  

В изявлението си Рашков нападна и прокуратурата за това, че е завела досъдебно произвеждане против финансовия вицепремиер Асен Василев по тъжба на притежателя на бензиностанциите " Инса ойл " Георги Самуилов " без легален мотив и задоволително данни ". В основанието за формиране на досъдебно произвеждане се твърди още, че материалите са постъпили " от органите на Министерство на вътрешните работи ", а Рашков показва, че министерството няма никаква връзка с този случай. 

" Самуилов има директен достъп до основния прокурор. И прокуратурата е побързала да свърши предстоящото от нея. Тя авансово декларира, че има закононарушение. Това е корист с право от прокуратурата и няма никакви данни ", сподели той. 

Бойко Рашков загатна, че Георги Самуилов " няма имунитет за митнически и данъчни инспекции ". 

Бизнесменът подаде сигнал против Василев, откакто министърът на финансите уличи " Инса ойл " в далавера с цените на горивата, която докара до краткотрайно скупчване на хора по бензиностанциите поради опасения от готвено повишаване на бензин и дизел. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР