Вътрешни дворове, тераси, балкони, веранди и други външни пространства… истински

...
Вътрешни дворове, тераси, балкони, веранди и други външни пространства… истински
Коментари Харесай

Топ 5 съвета при избора на мебели за двора и терасата

Вътрешни дворове, тераси, балкони, веранди и други външни пространства… същински парадайс. Те естествено ни притеглят със своя сексапил и уют. Особено когато времето стане по-топло. А когато са вярно планувани и декорирани, откритите пространства основават декор за развлечение и релакс през топлите месеци.

И по тази причина, когато избирате мебели за вашата градина или тераса, е значимо да вземете поради няколко фактора, като функционалност, комфорт и материали, в допълнение към съществени неща като цена и размер. Покупката на е развой, сходен на този по закупуването на мебели за вътрешни пространства. Но, разумно, външната среда изисква и някои специфични съображения. Кои са те и по какъв начин да изберете верните култивиран мебели за вашето райско кътче, демонстрираме в идващите редове.

Времето е главен фактор

Климатичните условия са извънредно значим фактор, става ли дума за избор на култивиран мебели. Времето горещо и изсъхнало ли е или живеете покрай брега? Често ли вали? Слънчево или сенчесто е? Това са значими въпроси, на които би трябвало да се отговори, преди да се премине към избора на мебели за намерено.

Горещите и сухи условия могат да причинят напукване на дървото, до момента в който честата влага може да провокира изгниване. Силните ветрове могат да „ издухат “ алуминиеви мебели. Слънцето е може би най-лошото от всички. То обезцветява мебелите, захабява тъканите и дървото.

За да изберете мебели, които ще устоят във времето, е добре да бъдете реалисти по отношение на присъщите свойства на материала.

- Металът значително не се въздейства от слънчевата светлина, до момента в който пластмасата и гумата постоянно са уязвими на UV лъчите.
- По същия метод дървените мебели могат да се оферират с качествено, фабрично нанесено, стабилно на атмосферни въздействия покритие.

Измерете пространството

Вземете под внимание какъв брой място имате и по какъв начин е завършено. Дали е дълъг и стеснен балкон или необятен и необятен двор? Подобно на обзавеждането на всекидневна, използвайте площта и формата на вашето външно пространство, с цел да определите размера на мебелите и евентуалните комплекти за обзавеждане, които ще изберете. Най-важното е да оставите задоволително място към мебелите, с цел да се движите комфортно.
За малко пространство, по-малките са целесъобразни. Те биха се позиционирали добре, тъй като обезпечават повече пространство, в което да подредите столовете или диваните си.
За огромно може да се спрете на по-масивни комплекти, които да обезпечават повече динамичност и образен интерес в пространството.

Определете къде ще поставите мебелите

Може би към този момент разбрахте, само че е извънредно значимо да знаете защо пространство избирате мебели – дали това е тераса, външен двор или лятна градина. Важно е да имате авансово информация дали пространството е изложено напълно навън или има кътче, което е под козирка. Хубаво е да прецените дали мебелите ви ще лежат върху мека земя и трева или пък ще са сложени на твърда повърхнина, като дървена повърхност или павирана повърхност? Това ще ви помогне да изберете материали, които са подобаващи за средата, в която ще поставите мебелите. Например, не поставяйте дървени мебели върху тревиста повърхнина и навън място. Влагата от земята може да аргументи изгниване, също по този начин може да аргументи разяждане на някои типове метали.

Обърнете внимание на комфорта

Най-вероятно ще употребявате външните си мебели, с цел да се отпуснете и да релаксирате. Затова се уверете, че те са оптимално удобни и уютни. Ако и шезлонгите не са в комплект с възглавници, постоянно можете да закупите или да извършите свои лични меки подложки.
Когато купувате възглавници, имайте поради, че самите мебели ще устоят дълго на всяка тапицерия и евентуално няма да ви се наложи да сменяте подложките. Но вярното предпазване на платнените детайли е значимо. Хубаво е, когато не се употребяват, възглавниците за градинските мебели да се прибират на изсъхнало. Така ще останат красиви и стилни по-дълго време.
В допълнение към комфортните столове, детайли като дивани, фотьойли и шезлонги са чудесни за отмора навън. За по-бохемско лъчение пък може да се спрете на хамаци, и висящи столове.

Планирайте бюджета си

В последна сметка бюджетът ви е нещото, което дефинира какво можете да купите и какво – не. Хубаво е обаче да се спрете на най-качествените мебели, които можете да си позволите. Те биха ви служили повече време и биха ви икономисали разноски в дълготраен проект. Ето и няколко бързи съвета, които ще ви оказват помощ за вярното обмисляне на разноските за култивиран мебели:

Пазарувайте култивиран мебели напролет. Това е моментът, когато ще намерите качествени мебели на по-достъпни цени. И ще можете да изберете от по-голямо многообразие от оферти.
Помислете за материали, които са по-бюджетни, само че въпреки всичко издръжливи, като алуминий или по-достъпно дърво.

Запознайте се с настоящите промоции в магазините мебели. Много от магазините оферират промоционални предложения през цялата година. Мебели Виденов, да вземем за пример, оферират качествени култивиран мебели на налични цени. Огромното многообразие от красиви, само че и функционални детайли подсигуряват приятната хармония на външното ви пространство, както и неговия комфорт. В каталога на ще откриете култивиран комплекти, подобаващи както за двора, по този начин и за терасата. Повече за настоящите им оферти и промоции, ще намерите.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР