Вътрешна проверка ще покаже дали са спазени всички изисквания, свързани

...
Вътрешна проверка ще покаже дали са спазени всички изисквания, свързани
Коментари Харесай

Тече вътрешна проверка на инцидента от планинско изкачване Благоевград

Вътрешна инспекция ще покаже дали са спазени всички условия, свързани със сигурността, както и цялостната организация на надпреварата Планинско нанагорнище Благоевград, при което почина водачът Георги Георгиев в събота, 24 април 2021 г, се споделя в мнение на федерацията.

Ръководството на АФБ назначи специфична комисия с ръководител Калоян Станчев (главен секретар на АФБ), която да ревизира спазени ли са процедурите за сигурността преди и по време на надпреварата, както и всички други условия за осъществяване на автомобилното съревнование.

Работата на комисията ще включва документална инспекция, оглед на мястото на случая, събиране на информация от присъстващите служебни лица от АФБ и водачи на мястото на надпреварата. Комисията към този момент е изискала всички документи от уредника, както и от спортния клуб, към който е лицензиран починалия водач - Грийн Фокс Моторспорт. Очаква се комисията да излезе със мнение до 45 дни.

Сигурността при провеждането на автомобилните надпревари е от първостепенно значение за АФБ. Организаторът на Планинско нанагорнище Благоевград провежда и организира надпревари от над 15 години, само че при установени пропуски, ще бъдат приложени най-строгите санкции към отговорните лица.

АФБ изрича откровени съболезнования на фамилията и приятелите на водача Георги Георгиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР