Ватиканът санкционира пенсиониран полски епископ, прикривал сексуално насилие над деца

...
Ватиканът санкционира пенсиониран полски епископ, прикривал сексуално насилие над деца
Коментари Харесай

Ватиканът санкционира полски епископ за прикриване на сексуално насилие над деца

Ватиканът глоби пенсиониран полски свещеник, прикривал полово принуждение над деца от страна на духовници, заяви в петък архиепископията в Краков.
Ватиканът „ е провел произвеждане във връзка с докладваната немарливост на свещеник Тадеуш Ракочи по случаите на полово принуждение, осъществено от духовници против малолетни “, се споделя в изказване, представено от Агенция Франс Прес.
 Ватикана наказа полски епископи за прикриване на полови злоупотреби Ватикана наказа полски епископи за прикриване на полови злоупотреби
Ватикана съобщи в понеделник, че на двама полски епископи, упрекнати в прикриване на полови злоупотреби, ще бъде подредено да внесат ср...
Случаят е последният, блъснал през последните месеци висшите санове на Полската католическа черква.
Ракочи към този момент няма право да взе участие в обществени събития, в това число религиозни церемонии, и не може да участва на бъдещи срещи на полски епископи.
Той би трябвало да води " живот в дух на смирение и молитва " и да подари пари на фондация, основана особено за подкрепяне на жертвите на принуждение, се споделя в изказването.
През май папа Франциск одобри оставката на епископа поради прикриване на принуждение, а през март полски прокурори получиха сходни искове против непосредствен помощник на починалия папа Йоан Павел II - кардинал Станислав Дзивиш, и трима други епископи.
 Френската католическа черква ще предложи „ финансова помощ “ на жертвите на педофилия Френската католическа черква ще предложи „ финансова помощ “ на жертвите на педофилия
Френската католическа черква ще предложи " финансово подпомагане " за хилядите деца жертви на полово принуждение от страна на свещениците о...
Миналата година Ватиканът глоби 97-годишния полски кардинал Хенрик Гулбинович, който умря.
Също предходната година Ватиканът разгласи оставката на свещеник Едуард Яняк за опит за прикриване.
Славой Лешек Глодз - архиепископът на Гданск, прочут със своя разхитителен метод на живот и обич към лукса, подаде оставка предходната година след обвинявания, че е тормозил свещеници и е мълчал по искове за принуждение.
Полски епископи са призовани на незабавна среща във Ватикана по-късно тази година, по време на която евентуално ще бъдат разисквани случаи на корист, оповестяват полските медии. Според Конференцията на полските епископи, обаче, това е просто постоянно посещаване след сходно през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР