Ватиканът публикува за първи път информация за притежаваните от него

...
Ватиканът публикува за първи път информация за притежаваните от него
Коментари Харесай

Ватиканът разкри за първи път в историята собствеността си. Притежава над 5100 имота

Ватиканът разгласява за първи път информация за притежаваните от него недвижимости. От данните излиза наяве, че има над 5100 парцела, основно в Италия.

Публикацията отбелязва едно от най-подробните оповестявания на активите на Ватикана в миналото. В нея са посочени 4051 парцела в Италия и 1120 в чужбина, без посолствата на Ватикана .

Информацията беше оповестена в два документа, общо на повече от 50 страници финансови доклади: консолидиран финансов доклад за 2020 година и първите по рода си обществени регистри на Администрацията на патримониума на Апостолическия трон (APSA), която ръководи ведомостта на Църквата, действително парцели и вложения.

Записите демонстрират, че APSA има капиталови парцели в първокласни квартали в Париж, Женева и Лозана, както и в Лондон, където покупката на един парцел в региона на Южен Кенсингтън е довела до големи загуби през 2014 година

Информацията беше оповестена преди правосъдния развой идващия вторник за покупка на парцела в Лондон от държавния секретариат на Ватикана. Десет души, в това число видният кардинал Анджело Бечиу, са подсъдими по отношение на покупката. Някои от тях са упрекнати в заграбване, пране на пари, измами, изнудване и корист със служебно състояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР