Василев категорично отрече да има разцепление в коалицията между Продължаваме

...
Василев категорично отрече да има разцепление в коалицията между Продължаваме
Коментари Харесай

Асен Василев: Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще е ”Възраждане”

Василев изрично отхвърли да има разединение в обединението сред „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ”: „ Разнобой няма. Ще има една обща парламентарна група. Всички са на това мнение ”, сподели той.

 

„ Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е непредвиден. Знаете, че предишното лято не направихме коалиция, защото е ясно, че механичният общ брой на партии отблъсква гласоподаватели и в двете обединения. В началото на акцията направихме изследване.

 

Видя се, че поради събирането ни – към 10% от гласоподавателите на Политическа партия се отхвърлят да гласоподават за партията, а от Демократична България се отхвърлят към 20%. Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по настрана, само че не беше това задачата. България беше на пети избори. Страната е в доста, доста тежка рецесия ”, добави Василев.

 

ПП-ДБ остават на безапелационна позиция – няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ под никаква форма, посочи Василев.

 

„ Говори се все едно България е трапеза и би трябвало да си разделим баница, само че не е по този начин. След всеки компромис България свършва с национална злополука ”, разясни съпредседателят на Политическа партия.

 

Ако се стигне до втория мандат вторите са подготвени да поемат отговорност и да опитат да сформират държавно управление. „ Със сигурност ще предложим държавно управление с ясна посока на придвижване  и тогава ще забележим партиите, които желаят да я поддържат ”, сподели още той.

 

„ Преди да приказваме за държавно управление, би трябвало да уточним в каква България желаеме да живеем. Хората емигрираха от България не поради един човек. Начинът, по който обществото е издигнато не им харесва. Искат да живеят в европейско общество ”, заключи представителят на ПП-ДБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР