Васил Данов,военен журналист,с 46-годишен стаж-Виде ли кво стана? – с

...
Васил Данов,военен журналист,с 46-годишен стаж-Виде ли кво стана? – с
Коментари Харесай

Копейкаджийска пропаганда или истината за 200 убити в бункер генерали на НАТО

Васил Данов,военен публицист,с 46-годишен стаж

-Виде ли кво стана? – с тържествуваща интонация ми се обажда дърто комуне, което още не съм разкарал поради взаимната ни офицерска работа в сложни за мен години.
-Е кво толкова е станАло?
-Изтепали са 200 натовски генералли. Русняците ги намерИли на 150 метра подземен! – тържествува дядо червен полковник.

Побеснявам. Казвам му всичко, което мисля за него, за родата му на дейни борци, за двете му академии, на майка му за... и т. н. Оттогава не ми се е обаждал.

 fake_nato.jpg

Сещам се, че преди месец по някаква патриотарско-маргинална телевизийка попаднах на „ междурнароден коментар “, в който звеноводка от Трудово-кооперативно земеделско стопанство „ Път към комунизма “ задълбочено обясняваше по какъв начин съветска хиперзвукова ракета „ Кинжал “ се била гмурнала подземен, ровила като японската къртица, дето прокопа столичното метро и най-после намерила

„ вражеския “ бункер

Там 300 генерали от НАТО и най-вече от Съединени американски щати чертаели карти и координирали бъдещото украинско нахлуване. Двеста от генералите били убити на място. От оживелите имало много ранени, за които не се знае дали са оживели.
Текстът приключва с путинската партенка, че руснаците още не били почнали войната против Украйна. Ако пък я почнели, щяло да стане ужасно...
Досмеша ме, само че след това взех решение да си направя подбив. Обадих се в редакцията на маргиналната телевизийка. Обясних, че съм запасен офицер и желаех уточнения от кое място са получили такива шокиращи данни и дали мога да изтъквам въпросните източници. Обясниха, че тази информация е служебна, поверителна и с нея разполага единствено въпросната експертна вуйна. Отказаха да ми дадат координати на интернационалната „ наблюдателка “ без нейно единодушие.
След няколко дни по вайбъра и във фейсбук получих същата фотография и доизмислени данни за бедните 200 или 300 натовски генерали, починали на 150 м подземен.
Досега нито една страна от

НАТО не е съобщила за собствен умрял, ранен или умрял военачалник

Нито едно семейство на военачалник от натовска страна не е уведомило по частен път, че техен непосредствен е умрял или умрял и следва да бъде заровен, кремиран или не знам какво.
Същата „ интернационална “ вуйна сега разяснява други значими тематики по същата путлеристка телевизия, която в детайли отрази „ честването “ на руския 9 май към паметника на алената армия-окупатор и неразрешеното от столичния кмет шествие „ Безсмъртен полк “, от което се отхвърлиха дори в Русия.
Петте тетки от Съвет за електронни медии все по този начин напоително ми изясняват, че „ управляват “ осведомителния поток, пресичат фейк- или фак-нюзовете и бдят за свободата на словото. Заедно с други Волгин, с управленията на „ националлните “ БНР и Българска национална телевизия се пробват да ме убедят, че са безпристрастни, че радио- и телевизионните мисирки, които от десетилетия действат като рупори на московската агитация, не отстъпват по нищо на най-уважаваните международни медии и не нарушават ни на йота европейските професионални и етични стандарти.
Ако не беше решението на европейските институции да бъдат

прекратени съветските пропаГАДНИ телевизионни канали,

още щяхме да гледаме съскащите проповеди на соловьовци и симонянки, а дебилният полугенерал Конашенков щеше да ни залива с потоци от подправени данни за мними победи на съветските богатири при Бахмут и къде лли не.
Защо ни следва такава зла карма? Да не би да сме Бога с камъни били, както споделяха старите хора в рода на майка ми? Какво би трябвало да стане, с цел да скъсаме най-малко медийните окови, увити към врата ни още от септември 1944-а?
Бих дал отговор с думите на президента Петър Стоянов. Когато през 1996 година тръгнал на обиколка в „ аления край “, прочут и като област Монтана, стара женица със брачен партньор, малтретиран в Белене, му рекла: „ Що търсиш тука бре, сине?! Тука куманистите са повече от ората... “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР