Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев -

...
Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев -
Коментари Харесай

Гешев: Божков прави това, което и Цветан Василев - дискредитира държавата

Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев - дискредитира страната и желае нейната дестабилизация. Тази теза отбрани основният прокурор Иван Гешев, който дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи отиде на място по време на акцията против битовата престъпност в село Ореховица.

По мотив сигнала на Антикорупционния фонд до него за изказванията на обвинения хазартен необут, скрийншота и паметната бележка, които разгласява, Гешев разяснява, че досъдебните производства са в ръцете на наблюдаващите прокурори, които работят по тях.

" Този сигнал не беше минал до мен. Когато пристигна при мен, ще го разпределя на способен сътрудник. Този фонд развива теорията, че аз следя всички досъдебни производства. От друга страна ме алармират и желаят да се интервенция. Това е шизофренично ", сподели Гешев.

" Това е поредна серия, която съм гледал. Божков прави това, което направи Цветан Василев. Той желае да пренареди политическата система, с цел да има полза ", установи основният прокурор във връзка дейностите от последните дни на укрилия се в Дубай Божков, който има 11 повдигнати обвинявания от прокуратурата.

" Василев направи по този начин - дискредитира работата на страната. Дано Божков не го реализира. Да не забравяме, че всеки е почтен до доказване на противното в съда. Ако господин Божков желае да каже нещо, да заповяда - ние нямаме смъртна присъда ", подкани го Гешев.

Главният прокурор разяснява и няколкото спецакции против престъпността, които текат освен в София. За акцията в кв. Левски " Гешев уточни, че става дума за поръчково ликвидиране. " Множество дейности са подхванати освен в София. Няколко лица са арестувани ", сподели обвинител номер едно. Според проверяващите участниците в незаконната група са организирали и направили поръчковото ликвидиране на бизнесдамата Станка Марангозова.

„ Никой не се справил с тази престъпност, само че имаме планове до края на годината случаите да са намалели. Дадохме такава поръчка за телефонните измами още предходната година, в този момент те са намалели на 50%. Коронавирусът промени целите в известна степен. Това обаче не е трансформирало желанията ни да стопим случаите на битовата престъпност ", безапелационен беше Иван Гешев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР