Васил Божков добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално

...
Васил Божков добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков: И да си е писал с Пригожин - какво от това?

" Васил Божков добре осъзнаваше, че когато пристигна в България вероятно ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане ", съобщи в ефира на Нова юристът му Георги Гатев. 

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства против някогашния министър председател Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов, Гатев уточни:

" Още доста от дълго време възнамеряваше да се върне в България. Това, че желае да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиняванията му. Той добре осъзнаваше, че когато пристигна в България, вероятно ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне ”.

Защитата на предприемача разяснява и изнесените данните, че Божков е комуникирал с водача на наемниците от " Вагнер ” Евгений Пригожин.

" Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което сега се преглежда. По него няма обстоятелства и условия, които навеждат до някакви връзки с задгранични лица ”, сподели Георги Гатев.

" Възможно е да има такава информация, не го отхвърлям, само че зависи каква е същността на тези диалози, в какво се състои тази връзка ”, уточни той.

" Това са нови условия, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, приказва се за съмнителни покупко-продажби, вероятно за осъществени закононарушения, за какво до момента не е повдигнато обвиняване, Божков е обвинен от 2020 година Това нещо до момента не е направено, тъй като в тази информация няма никакви данни за закононарушение, осъществено от негова страна ”, безапелационен е юристът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР