Вашингтонският музей на новините затвори врати след 12-годишно съществуване. Причината

...
Вашингтонският музей на новините затвори врати след 12-годишно съществуване. Причината
Коментари Харесай

Музеят на новините във Вашингтон затвори врати заради финансови затруднения

Вашингтонският музей на новините затвори порти след 12-годишно битие. Причината - финансови усложнения.

Цитат от Параграф първи от американската конституция, гарантиращ независимост на словото, е гравиран на мраморната фасада на Нюзиъм - музеят на новините във Вашингтон, намиращ се на " Пенсилвания Авеню ". Думите остават, въпреки музеят към този момент да не работи.
Соня Гаванкар, шеф " Връзки с обществеността " в " Нюзиъм ": Повече от 10 милиона души са посетили музея досега. Половината от тях са възпитаници, които имаха опция научат значими неща за Берлинската стена, Студената война или да прегледат галерията, отдадена на атентатите от 11 септември.
Въпреки че формалната причина са финансови усложнения, затварянето на музея съгласно някои е показателно за времето, в което живеем, а съгласно други е неуспех на един неприятно ръководен културен план.

Соня Гаванкар: Бъдещето на " Нюзиъм " е неразбираемо. Ще ни трябват шест месеца да приберем експозициите и да ги преместим. Когато приключим с този развой, ще стартираме да търсим ново място за нас.
Построяването на постройката, където до момента се обитаваше музеят, лишава 10 години, а инвестицията е в размер на 450 милиона $. Една от най-интересните експозиции включва първите страници на десетки вестници, в това число и от България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР