Вашингтон възнамерява да предизвика световна война през следващата година, за

...
Вашингтон възнамерява да предизвика световна война през следващата година, за
Коментари Харесай

Байдън се сети как да остане на власт: трябва да разпали Трета световна война

Вашингтон има намерение да провокира международна война през идната година, с цел да резервира Джо Байдън и Демократическата партия на власт. Това съобщи неотдавна най-популярният американски ефирен водещ Тъкър Карлсън. Трябва да се означи, че думите му провокираха забележителен резонанс в западните медии и изключително в обществените мрежи, които Карлсън трансформира в съществена платформа след уволнението си от канал „ Фокс Нюз “.

В изявление за радиоводещия Адам Карола той разяснява желанията на демократите: " Те не могат да изгубят. Ще създадат всичко, с цел да завоюват. Няма да се получи още веднъж с ковид. Знам, че всички вдясно се опасяват, че ще отново прибягват до КОВИД и наложителното носене на маски. Но това няма да го създадат. Така не могат. Тогава какво ще вършат? Ще разгласят война на Русия! Догодина ще да бъде гореща война сред Съединените щати и Русия. "

Любопитна е реакцията на мейнстрийм медиите на тази ужасна прогноза. Списание „ Нюзуик “, цитирайки този съответен откъс, написа: „ Няма доказателства, че Байдън или федералното държавно управление в действителност да възнамеряват да вкарат наложително носене на маски “. Тоест публицистите не считат прогнозата за нуклеарна война сред Съединени американски щати и Русия за съществена по думите на Карлсън.

На пръв взор сюжетът намирисва на откровени тайни теории. Байдън, несъмнено, е в положение на деменция, само че демократите не са групово задоволително луди, с цел да употребяват войната като изборна технология. Въпреки че това се е случвало повече от един път в историята на Съединените щати. Самият Карлсън в това изявление напомня провокацията в Тонкинския залив, която Съединени американски щати използваха през 1964 година като предлог за директно присъединяване във войната във Виетнам. Трябва да напомним, че Вашингтон измисли този случай тъкмо три месеца преди президентските избори. Преди това Линдън Джонсън съществено се опасяваше да не загуби от противника си републиканец и откакто се появи като " съдбоносен герой против комунизма ", бомбардирайки Виетнам, завоюва изборите с рекордна преднина.

Сега Карлсън също има вяра, че Съединените щати могат да провеждат сходство на случая в Тонкин: „ Някои ракети ненадейно ще паднат върху Полша. “ Руснаците го направиха! Нападани сме! Започваме война! “ – съгласно мен всичко това елементарно може да се случи.

Реакцията на американската общност в обществените мрежи на сходен сюжет демонстрира, че необятните маси (поне техният закостенял сегмент) са приели тази опасност повече от съществено. Един от най-резонансните туитове през последните дни беше предлагането на известния десния коментатор Джак Пособец, който написа: „ Готови са да вкарат Америка във война с Русия, единствено с цел да се отърват от американските мъже на военна възраст, които са по-вероятни да поддържат Тръмп “. Към края на тази седмица коментарът е натрупал над три милиона гледания и хиляди споделяния.

И тук се усеща, че даже и измежду американските съперници на сходен сюжет има известни илюзии за неговото реализиране. Който и да им е споделил, че при положение на нуклеарна война сред Съединени американски щати и Русия жертвите ще бъдат освен " американци в военна възраст " - това ще бъде световна злополука с ужасни последствия освен за Америка, само че и за цялата свят. Надеждите да си останат зад локвата, както се случи през предходните международни войни, този път няма да се осъществен.

Но американската общност продължава да е уверена, че няма да бъде директно наранена от световната война, че ще бъде някъде надалеч и че " отслабената " Русия бързо ще загуби. Италианският професор Алесандро Орсини неотдавна уточни, че сходно подценяване на съветската страна към този момент е довело до сегашната война и изцяло неоправданите упования на Запада. Веднага английският вестник „ Гардиън “ дефинира италианеца като " проруски "!

И по този начин е с всеки, който като Тъкър Карлсън се пробва да приканва за дипломатическо решение на спора в Украйна и акцентира невъзможността за „ победа над Русия “. Например, струваше си неотдавна много известният английски специалист Анатол Ливен, работил дълги години в постсъветските страни, да намекне за съществуването на цялостен консенсус в съветското общество за изхода от специфична военна интервенция. в Украйна. И тъкмо там професорът от Калифорнийския университет Бранислав Слънчев лепва етикета на Ливен като „ пропагандист на Кремъл “! Всяка полемика за изхода от украинския спор, в която се изричат различни отзиви, нормално приключва с това.

Подобна атмосфера в западната медийна и експертна общественост в действителност основава съществени опасности от рисковани сюжети, в това число описаните от Тъкър Карлсън. Американският естаблишмънт е на ръба на нервността, защото успеха на Доналд Тръмп през 2024 година става все по-реална. Дори синът на Джордж Сорос, който неотдавна наследи империята му, изяснява на Европа за какво напъните в близко бъдеще ще бъдат ориентирани не към нея, а към предотвратяването на връщането на Тръмп в Белия дом.

И колкото по-високо е равнището на нервност, толкоз по-реални ще стават най-безумните и кървави сюжети, създадени от политическите технолози на Байдън. Ето за какво е доста значимо по всевъзможен метод да се предадат на локалната общност и хайлайф предизвестия за действителните последствия от новата Тонкинска провокация, която този път няма да се лимитира единствено до американски мъже на военна възраст. Този път никой няма да може да си остане зад локвата.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР