Вашингтон възнамерява да намали военните си контингенти в Ирак и

...
Вашингтон възнамерява да намали военните си контингенти в Ирак и
Коментари Харесай

САЩ съкращават военните си в Ирак и Афганистан пет дни преди края на мандата на Тръмп |

Вашингтон има намерение да понижи военните си контингенти в Ирак и Афганистан, заяви Кристофър Милър, изпълняващ длъжността министър на защитата на Съединени американски щати. 

По думите му, с това решение се извършва обещанието на президента Доналд Тръмп войските да се приберат вкъщи, макар предизвестията на републиканци и съдружници на Съединени американски щати да не се прибързва с изтеглянето, предадоха  АП и Българска телеграфна агенция.  Числеността на войските в Афганистан ще бъде понижена от сегашните над 4500 души на 2500, а на тези в Ирак от към 3000 на 2500. Министърът добави, че Съединени американски щати са подготвени да реагират, в случай че ситуацията в двете страни се утежни.  

Президентът на Съединени американски щати отхвърли да признае успеха на на изборите на Джо Байдън, който встъпва в служба на 20 януари - пет дни след плануваните изтегляния на войските до 15 януари.   

Лидерът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл назова проекта „ неточност “. Той предизвести президента да не взема „ никакви огромни промени в политиката по защита и външните работи “, преди да напусне Белия дом.

Междувременно иракската войска заяви, че в строго охраняваната така наречен Зелена зона в иракската столицата са паднали четири ракети. Загинало е дете, а минимум пет души са ранени. Това е знак за завършек на неофициалното помирение, оповестено от подкрепяните от Иран милиции през октомври, отбелязва АП. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР