Вашингтон. Сенатът на САЩ прие в сряда широк законопроект за

...
Вашингтон. Сенатът на САЩ прие в сряда широк законопроект за
Коментари Харесай

The Hill: Сенатът на САЩ прие бюджет за отбрана на стойност 770 милиарда долара

Вашингтон. Сенатът на Съединени американски щати одобри в сряда необятен законопроект за политиката в региона на защитата с 88-11 гласа, поставяйки завършек на траялото седмици опълчване, което спря работата по законодателството, написа The Hill .

Законът за позволение за национална защита (NDAA), който дефинира главните разноски и политиката на Пентагона, бе признат предходната седмица от Камарата на представителите и в този момент отива на бюрото на президента Байдън, където се чака той да го подпише.

„ През последните шест години Конгресът работеше на двупартийна основа, с цел да одобри безотказно годишен закон за позволение за защита.... С толкоз доста цели за баланс, благодаря на моите сътрудници, че работиха интензивно през последните няколко месеца, както в комисиите, по този начин и отвън залата, с цел да завършат NDAA “, сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър.

Сметката от 768,2 милиарда $ обезпечава 740 милиарда $ за Министерството на защитата. И двете камари се съгласиха да прибавят 25 милиарда $ повече от това, което президентът Байдън изиска за фискалната 2022 година за бюджета за защита.

Той също по този начин включва 27,8 милиарда $ за действия, свързани с защитата в Министерството на енергетиката и още 378 милиона $ за други действия, свързани с защитата.

Законопроектът за защита включва и главен обзор на метода, по който военните преследват избрани закононарушения, в това число военно полово принуждение. Законопроектът лишава командирите от по-голямата част от техните пълномощия, само че въпреки всичко ще им бъде позволено да организират правосъдни процеси, да избират членове на журито, да утвърждават очевидци и да дават имунитет.

Опитът за налагане на наказания, свързани с газопровода „ Северен поток 2 “, също не попадна в законопроекта. Очакваше се сенаторите Тед Крус (Р-Тексас) и Джим Риш (Р-Айдахо) да получат гласоподаване за ремонти, макар опълчването на администрацията, само че съглашението за корекция беше блокирано от сенатор Марко Рубио (Р-Флорида) който искаше свое предложение в законодателството.

Преди това Сенатът одобри двупартийно законодателство от Рубио за възбрана на вноса от китайския район Синдзян, където чиновници на администрацията упрекват Пекин в осъществяване на геноцид против преобладаващо мюсюлманското уйгурско етническо малцинство.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР