Вашингтон притиска Москва да освободи американската баскетболна звезда Бритни Грийнър

...
Вашингтон притиска Москва да освободи американската баскетболна звезда Бритни Грийнър
Коментари Харесай

Строго секретно: Руски и US шпиони се срещнаха в Анкара, за ...

Вашингтон притиска Москва да освободи американската баскетболна звезда Бритни Грийнър и някогашния американски морски пехотинец Пол Уилън с замяна на пленници

 

Руски и американски представители организираха необявени секретни диалози в турската столица Анкара през вчерашния ден, заяви съветският вестник " Комерсант ", базирайки се на неназован източник. Това става на фона на високото напрежение сред Москва и Вашингтон поради войната в Украйна.

 

„ Потвърждаваме, че Турция беше хазаин на среща сред ръководителите на съветските и американските разследващи организации “, показа шефа по връзките на турския президент Ердоган, Фахретин Алтун пред Асошиейтед прес.

 

„ След като беше хазаин на среща сред украинските и съветските външни министри и улесни договорката за зърно, Турция ще продължи да договаря с всички заинтригувани страни за мир и няма да се въздържа от вдишване на самодейност по време на този развой. “

 

Данните от следене на полети демонстрираха, че съветски държавен аероплан е дошъл в Анкара от Москва към 8:30 сутринта по Гринуич.

 

Беше обявено, че сходни самолети нормално се употребяват единствено от външния министър Сергей Лавров, който сега участва на среща на върха в Бали, и Сергей Наришкин, началник на службата за външно разузнаване на Русия.

 

Междувременно Белият дом също удостовери срещата като съобщи, че Вашингтон постоянно е бил отворен за връзка с Русия по отношение на ръководството на рисковете, изключително нуклеарните.

 

„ Като част от тези старания Бил Бърнс е в Анкара, с цел да се срещне със своя сътрудник от съветското разузнаване. " Беше наблегнат обстоятелството, че той не води никакви договаряния, а предава известие за последствията от потреблението на нуклеарни оръжия.

 

„ Ние информирахме Украйна авансово за неговото пътешестване. Ние твърдо се придържаме към нашия главен принцип: нищо за Украйна без Украйна. “

 

Турция постоянно се показва като съдия сред Москва и Запада след нахлуването на Русия в Украйна. През юли тя оказа помощ на Организация на обединените нации да посредничи за съглашение сред Русия и Украйна за експорт на зърно от блокираните черноморски пристанища.

 

Тази информация идва в миг, когато Организация на обединените нации се стреми да подсигурява, че договорката ще бъде продължена на 19 ноември и до момента в който Вашингтон притиска Москва да освободи американската баскетболна звезда Бритни Грийнър и някогашния американски морски пехотинец Пол Уилън при замяна на пандизчии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР