Вашингтон. Отношенията между САЩ и Турция в момента са толкова

...
Вашингтон. Отношенията между САЩ и Турция в момента са толкова
Коментари Харесай

Washington Examiner: В кризата с Турция, Доналд Тръмп трябва да внимава за сближаването между Анкара и Москва

Вашингтон. Отношенията сред Съединени американски щати и Турция сега са толкоз неприятни, че дългогодишния съюз е подложен под опасност, изключително с признатите в петък нови американски мита, ориентирани против стопанската система на президента Реджеп Таийп Ердоган, пишеТом Роган в показан без редакторска интервенция коментар за заплахите на ескалиращата рецесия сред двете страни за американското електронно издание Washington Examiner .
Докато оценката за слабостта на турската валута е точна - Щатски долар 1 в този момент коства два пъти повече турски лири, в сравнение с преди единствено една година - Тръмп играе рискована игра като натрива лицето на Ердоган в неговите стопански усложнения. В края на краищата, турският водач е приет ислямски националист-популист в подозрително психическо положение. Тръмп може да счита, че настоящото утежняване на връзките няма да повлияе на по-широките очертания на американско-турския съюз, само че това съмнение е рисковано.
Всъщност, както оповестява Джоел Джерке, Ердоган към този момент реагира на ескалацията на Тръмп с укори от своя страна. Интересът на Ердоган към по-тясни връзки с Русия, с цел да компенсира утежняването на американските връзки, ще бъде изключително наслаждение на Владимир Путин. Руският водач усеща, че може да извади Турция от свързаната със Съединени американски щати орбита на НАТО и по този метод да нанесе удар на южния фланг на Алианса. Путин също по този начин желае единодушието на Ердоган за идната напълно скоро интервенция за ликвидирането на последния оставащ бастион на сирийските бунтовници. И най-после, Путин желае да получи поддръжката на Ердоган Русия да стане новия стопанин на интернационалната политика в Близкия Изток.
От друга страна, без значение, че дейностите на Ердоган напоследък изискват отговор от страна на Съединени американски щати, Тръмп би трябвало да бъде рационален. Турция продължава да дава сериозно значим териториален достъп, който се употребява за военните интервенции на Съединени американски щати в Близкия изток. И като провокира егото на Ердоган, като го оскърбява за икономическите му компликации, Тръмп рискува несъразмерна реакция от турския водач и това този неприятен епизод да ескалира в рецесия. Рискът в този момент е още по-голям, тъй като актуалното държавно управление на Ердоган се крепи на поддръжката на ултранационалистическата „ Партия на националистическото деяние “ (ПНД). Това има значение, тъй като ПНД ненавижда Америка, сега обича Путин и постоянно желае да види разкървавения нос на Америка. Докато четете тази публикация, водачите на ПНД натискат Ердоган да нанесе ответен удар против американските ползи
Тръмп би трябвало да се обади на Ердоган и да му изясни, че новите вносни мита имат две съответни цели: търсенето на по-балансирани търговски взаимоотношения сред свободната търговия и лоялната конкуренция, и второ, освобождението на свещеник Андрю Брънсън и по-голямо американско-турско съдействие против Русия.
Дори в случай че Ердоган отхвърли тези доводи, той ще разбере, че Тръмп не търси рецесия. Тук е решаващо значение Тръмп да напипа салдото сред натиска и разговора. Никой няма да завоюва, в случай че президентът не успее да направи верните калкулации.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР