Вашингтон още веднъж ще се сблъсква с пропастта, която представлява

...
Вашингтон още веднъж ще се сблъсква с пропастта, която представлява
Коментари Харесай

Дългът на Съединените щати вече възлиза на 19.8 трилиона долара

Вашингтон още един път ще се сблъсква с пропастта, която съставлява федералния дългов предел и който Конгресът на Съединени американски щати, би трябвало да усили, с цел да избегне банкрут на държавното управление, заради финансовите му отговорности. Това би бил първият подобен случай в историята на Америка.

Финансовият министър Стивън Мнучин предизвести Конгреса няколко пъти, че държавното управление ще остане без средства на 29-и септември, в случай че не усили кредитния предел, написа деловият портал econ.bg.

Хазната ще би трябвало да продължи да взима заеми, с цел да покрие държавните разноски, в това число погашение на пенсии, заплати на федерални служащи, обществени помощи, както и лихви за владелците на държавни облигации на Съединени американски щати.

Дългът на Съединените щати към този момент възлиза на 19,8 трилиона $, колкото е и кредитният предел. Това се случи още през март и от този момент финансовото министерство употребява серия от "извънредни ограничения ", като прекъсване на някои вложения, с цел да държи държавните разноски под лимита.

Поради това, че федералното държавно управление обичайно реализира огромни бюджетни дефицити, то няма различен избор, с изключение на да заема пари, с цел да изплаща лихви, по към този момент съществуващите заеми, бюджетни заплати, заплащания за пенсиониране, обществени разходи и други разноски, които към този момент са утвърдени от Конгреса.

Въпреки, че Белият Дом и в двете камари на Конгреса са в ръцете на Републиканците, постигането на единодушие за увеличение на кредитния предел ще бъде сложна задача.

Някои от консерваторите в Републиканската партия построиха кариерите си, като Кръстоносен поход против бюджетния недостиг и упорстват за понижение на бюджетните разноски, заради увеличаващия се дълг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР