Вашингтон може да включи Русия към Иран, Северна Корея, Куба

...
Вашингтон може да включи Русия към Иран, Северна Корея, Куба
Коментари Харесай

САЩ могат да включат Русия в най-строгия режим на санкции

Вашингтон може да включи Русия към Иран, Северна Корея, Куба и Сирия в листата на страните, които попадат под най-строгите експортни ограничавания, оповестиха Асошиейтед прес и Bloomberg. Двустранните договаряния ще се проведат в Женева в понеделник. Резултатите от тях и поставените въпроси ще бъдат проучени във Вашингтон и разисквани със съдружниците по-късно другата седмица, посочи представителят на Белия дом.

По-рано The New York Times разгласява публикация, в която се твърди, че новите антируски наказания може да съдържат експортни ограничавания за доставка на потребителски артикули за страната. В момента се ползват строги ограничавания за експорт за Иран, Северна Корея, Куба и Сирия.
Според двете организации, които се базират на висши чиновници, описът с сходни наказания може да варира от авиационни артикули и принадлежности до игрови конзоли, тв приемници и смарт телефони.

Според Bloomberg Белият дом може да употребява софтуерното преимущество на Съединени американски щати, с цел да нанесе удар по военния и гражданския бранш на Русия при положение на така наречен инвазия в Украйна.

В същото време източникът на организацията означи, че към момента не са взети съответни решения по този въпрос.

Междувременно Русия отхвърли в неделя каквато и да е отстъпка по време на договарянията със Съединени американски щати за широкообхватно ново съглашение за сигурност със Запада.

" Разочаровани сме от сигналите, идващи през последните няколко дни от Вашингтон, само че също и от Брюксел ", съобщи зам-външният министър Сергей Рябков пред съветски медии. Именно той ще оглавява съветската делегация на започващите в понеделник договаряния със Съединени американски щати.

" Няма да се съгласим на никаква отстъпка. Това е изцяло изключено ", сподели Рябков.

Русия упорства за контракти, които плануват евакуиране на нападателните въоръжения на Съединени американски щати около границите ѝ, евакуиране на личните и натовските въоръжения на безвредно разстояние по границата Русия-НАТО и отвод от разширението на НАТО на Изток с Украйна, Грузия и други страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

Западът отхвърля да одобри настояването против разширението на НАТО и упреква Русия в подготовка за експанзия против Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР