Вашингтон. Екипът на специалния прокурор Робърт Мюлър е разпитал Сам

...
Вашингтон. Екипът на специалния прокурор Робърт Мюлър е разпитал Сам
Коментари Харесай

Reuters: Специалният прокурор Робърт Мюлър опитва да установи дали Тръмп е знаел за контактите на предизборния му щаб с Русия

Вашингтон. Екипът на специфичния прокурор Робърт Мюлър е разпитал Сам Кловис, съпредседател на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, с цел да дефинира дали Тръмп или неговите най-високопоставени съветници са били наясно за контактите на екипа му с Русия, съобщи Reuters , като се базира на източници, близки до следствието. „ Най-важният въпрос, върху който Мюлър работи, е дали Тръмп като претендент за президент и в следствие като определен за държавен глава е знаел за полемиките, водещи се с Русия, и кой ги е одобрил и управлявал “, съобщи един от източниците. Кловис е дал показания в края на октомври пред правосъдното жури, назначено за следствието на специфичния прокурор за съветска интервенция в президентската акция от 2016 година Той сътрудничи също с Комисията по разузнаването към Сената, която проверява същия въпрос.
По-рано някогашният консултант за външната политика в щаба на Тръмп Джордж Пападопулос призна, че е дал погрешни показания пред ФБР за контактите му с съветски представители по време на акцията. „ Следователите към този момент знаят какво Пападопулос е правил на съветския фронт, което той в началото опита да скрие, и на кого е споделил за това. Сега те желаят да знаят дали Кловис и останалите са съобщили за тези и други дейности, свързани с Русия, и в случай че това е по този начин, на кого са го съобщили “, сподели различен източник.

Превод и редакция: Калина Жекова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР