Маккарти жонглира със затварянето на правителството и потенциалното разследване за импийчмънт на Байдън, докато Камарата се завръща

...
Вашингтон — Председателят на Камарата Кевин Маккарти е човек, който
Коментари Харесай

Вашингтон — Председателят на Камарата Кевин Маккарти е човек, който остава в движение — ентусиазирано поздравява туристите в Капитолия, бързайки отвъд океана миналата седмица за срещата на върха на Г-7 на индустриалния свят лидери, набирайки средства у дома, за да изберат колеги републиканци за мнозинство в Камарата на представителите.

Но под вихъра на активността стои упорит застой, дисбаланс на силите между крайнодесните републиканци, които издигнаха Маккарти до ролята на говорител но застрашава собствената му способност да ръководи Камарата.

Това е политическо противопоставяне, което ще бъде подложено на ново изпитание, тъй като Камарата се завръща тази седмица от дълга лятна ваканция и Маккарти е изправен пред сблъсък от трудни предизвикателства – опитвайки се да избегне спиране на работата на правителството, подкрепа на Украйна във войната и започване на разследване за импийчмънт на президента Байдън.

дълъг списък от консервативни искания — включително възможността за свикване на бързо гласуване за „освобождаване на стола“ и отстраняването му от длъжност.

p>

Тази заплаха от внезапно отстраняване витае над всяко действие на Маккарти, особено сега.

За начало Конгресът е изправен пред краен срок за финансиране на правителството до края на месеца или рискува потенциално опустошително федерално затваряне. Има само 11 работни дни, за да може Конгресът да действа, след като Камарата поднови работата си във вторник.

Изправен пред реакцията на консерваторите, които искат да намалят правителственото финансиране, Маккарти може да успее да облекчи пътя, като се обърне към друг крайно десен приоритет , започвайки разследване за импийчмънт на Байдън относно бизнес отношенията на сина на президента, Хънтър Байдън.

За Маккарти управлението на двете писти – процес на правителствено финансиране заедно с кампания за импийчмънт – е необичайно и политически изпълнено начинание.

Но започването на официално разследване за импийчмънт на г-н Байдън може да помогне да се успокоят републиканските съюзници на Тръмп, който се очерта като фаворит на Републиканската партия да се изправи срещу г-н Байдън на изборите за Белия дом през 2024 г.

>

„Той е притиснат“, каза за Маккарти Брад Удхаус, ветеран от Демократическата партия. Удхаус сега е старши съветник на проекта за почтеност на Конгреса, който се готви да критикува републиканците за импийчмънта на Байдън.

Белият дом каза, че г-н Байдън не е замесен в бизнес сделките на сина си.

Но съюзниците на Тръмп сред републиканците в Камарата работят яростно, за да разкрият всякакви връзки между г-н Байдън и неговите бизнес на сина си, тъй като представят Хънтър Байдън като търгуващ с фамилното име за финансово обогатяване и работа за подкопаване на обществената подкрепа за президента преди президентските избори.

Републиканците все още не са успели да представят доказателства за неправомерни действия от Г-н Байдън.

Говорителят на Белия дом Иън Самс каза: „Говорителят Маккарти не трябва да се поддава на крайнодесните членове, които заплашват да закрият правителството, освен ако не получат неоснователен и без доказателства импийчмънт на президента Байдън . Последствията за американския народ са твърде сериозни."

Борбата за правителствено финансиране

Междувременно това, което трябваше да бъде доста предписан процес за финансиране на правителството, след като Маккарти и г-н Байдън договориха сделка за повече от $1 трилион по-рано това лято лимитът на дълга изглежда се разпада. Дори временна мярка за просто поддържане на държавното финансиране на съществуващите нива за няколко месеца, докато Конгресът се опитва да приключи със сметките за разходите, не е старт за десния фланг на Маккарти.

Консерваторите, подкрепени от фракцията на свободата на Камарата, настояват за федерални разходи е върнат до нива от 2022 г. и те искат да добавят други приоритети към законодателството.

Ако не, те казват, че ще се противопоставят на временна мярка, наречена продължаваща резолюция или CR, за да поддържат работата на правителството.

„Трябва да овладеем безразсъдните инфлационни разходи и излязлата извън контрол федерална бюрокрация, която финансира", пише Фрейдом Каукус в изявление в края на август.

С управлението на десетки гласове, твърдата десница може да откаже на Маккарти подкрепата, от която се нуждае, за да приеме републикански законопроект сам. Но разчитането на гласовете на демократите би донесло други проблеми на Маккарти, ако той бъде смятан за нелоялен към своите редици.

Консерваторите искат да засилят сигурността на границите и да се справят с това, което републиканците осмиват като „въоръжаване“ на правосъдието Наказателното преследване на отдела, включително на обвинените в нападението на Капитолия от 6 януари 2021 г. Те също така искат да сложат край на това, което наричат ​​"събудените" политики на Пентагона, докато Министерството на отбраната се опитва да осигури разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на обслужващия персонал.

Сигнализирайки за трудния път напред, съюзникът на Тръмп конгресмен Мат Гетц от Флорида подигравателно повторно публикува един от последните видеоклипове на Маккарти, приветстващ туристи в Капитолия.

„Кевин си мисли, че това е видеото, от което се нуждаем в този момент, е депресиращо разкриващо“, каза Гетц в социалните медии.

< p>„Нуждаем се от ГОВОРИТЕЛ, а не от ПОЗДРАВИТЕЛ.“

Конгресът също има висяща молба от Белия дом за предоставяне на допълнителни 40 милиарда долара на три фронта — около 21 милиарда долара военна и хуманитарна помощ за Украйна като бори се с руската инвазия; 12 милиарда долара за попълване на федералната помощ при бедствия след наводнения, пожари и други проблеми, включително за ограничаване на потока от смъртоносен фентанил на южната граница на САЩ с Мексико.

Маккарти обеща, че няма да има "празни чекове" " за Украйна, докато работи, за да успокои скептично настроените републиканци, които искат да сложат край на намесата на САЩ в отвъдморските дела, особено във връзка с Русия.

Докато затварянето е по-належащият проблем за Маккарти, разследването за импийчмънт на Байдън е неговият по-голям политически хазарт.

McCarthy сигнализира, че предстои разследване за импийчмънт. Но няма „дата, отбелязана в календара“, каза човек, запознат с неговото мислене и пожелал анонимност, за да го обсъди.

Не всички републиканци в Камарата на представителите са нетърпеливи за процедура по импийчмънт. „Можем да си губим времето по въпроси, които не са важни, или можем да се съсредоточим върху проблеми, които са“, каза конгресменът Кен Бък, републиканец от Колорадо, в неделя в „Inside with Jen Psaki“ на MSNBC.

Тръмп е изправен пред собствените си по-сериозни обвинения в неправомерни действия, включително федералните обвинения за усилията му да отмени изборите през 2020 г., които загуби от г-н Байдън, и отказа му да върне класифицирани документи, съхранявани в имението му Мар-а-Лаго. Той беше обвинен четири пъти тази година.

Гледайки от Сената, който работи за приемането на всичките 12 редовни законопроекта, необходими за финансиране на правителствени операции през комисиите преди гласуването през следващата седмица, републиканците се надяват по-хладнокръвните глави в Камарата ще надделеят на всички фронтове.

Няколко републиканци не крият незаинтересоваността си от процедурата по импийчмънт срещу г-н Байдън.

А сенаторът от Републиканската партия Лиза Мурковски каза, че онези, които не смятат, че спирането на федералните операции на правителството е голяма работа, трябва да посетят нейния щат Аляска и да видят „истинския живот“.

По време на предишно затваряне на правителството Мурковски каза, че ловците на раци не могат да излязат във водата, защото не могат да бъдат издадени федерални разрешителни.

„Знаете ли, тук се случват много неща Конгреса точно сега", каза тя. „Така че Камарата ще трябва да подреди своите приоритети и се надяваме, че те ще бъдат приоритети, които са в най-добрия интерес на операциите на доброто управление.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР