Вашата самооценка Високото самочувствие бие всичко – красотата, вътрешната и външната,

...
Вашата самооценка
Високото самочувствие бие всичко – красотата, вътрешната и външната,
Коментари Харесай

Високо самочувствие бие всичко - МИХАИЛ ЛАБКОВСКИ

Вашата самокритика

Високото самочувствие бие всичко – хубостта, вътрешната и външната, високото обучение, изключителния разум, гениите и качествата, мускулите и парите.

Самочувствието компенсира всичко: в случай че липсват изключителни хубост, обучение и гении, само че човек безпределно цени себе си и не се съмнява /обосновано/ в личната си уникалност и сексапил – той сигурно ще бъде по-щастлив, по-умен, по-красив и даже по-богат.

Високата самокритика бие всичко!

Пример: вие сте зашеметяваща русокоска. Крака, мигли – както би трябвало. Но в случай че в това време, си мислите, че носът ви е прекомерно огромен,а  задникът прекомерно дребен, ще загубите авансово от една кривокрака, само че уверена в себе си брюнетка с микроскопични гърди. Тъй като и фигурата, и облеклата, имат смисъл единствено в случай че са свързани с това до каква степен се чувствате добре в кожата си.

Друг образец: много образован сте, само че смятате, че имате потребност от второ, даже трето обучение, с цел да научите още /и да натриете носа на шефа или брачна половинка, който в миналото ви е нарекъл глупав/. Загубили сте авансово от всеки тройкаджия, който без никакво подозрение и разкаяние на съвестта, си фантазира, че е скъп експерт.

Ако умеете да печете на децата си най-вкусните курабийки на света, водите ги постоянно на море, четете им на глас, във вторник им говорите на британски, в сряда на китайски, а в събота на френски, само че по някаква причина си мислите, че сте неприятна майка /например тъй като свекърва ви по този начин е казала/, и живеете с непрекъснато възприятие за виновност и несвършена работа, то непрестанно ще се чувствате зле, за разлика от пиещата майка, която един път на шест месеца ще заведе щерка си в зоопарка и ще й е купи сладолед във фунийка, само че се гордее с това.

А децата, апропо, постоянно усещат когато майка им е депресирана и неудовлетворена.

Обичайте се, въпреки всичко.

Тренирайте се да обичате себе си, да се радвате на себе си, да се одобрявате, да си простите, глезете се и не се сравнявайте с никой различен.

Никога!

Тук можете да си извършите Тест – ПСИХОМЕТРИЧЕН ВЪПРОСНИК
САМОЧУВСТВИЕ , с цел да определите равнищата на личното си самочувствие.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР