Вървим бавно и уверено към поредната политическа криза, която не

...
Вървим бавно и уверено към поредната политическа криза, която не
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Задава се вълна от протести, ще ги тушират с пари

" Вървим постепенно и решително към следващата политическа рецесия, която не знам по какъв начин ще се реши в идните следващи предварителни избори. Задава се безвремие, тежък популизъм, заиграване със страховете на хората. Ще има доста митинги, те към този момент започнаха да се афишират. Очаквам съществено напрежение, партиите ще дават повече, бъркайки в бюджета, с цел да умиротворят митинга ", разяснява някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той прикани през годината деликатно да следим процесите в Хърватия, с цел да забележим какво ще се промени след влизането в еврозоната и Шенген.

" Хубаво е да вършим паралел - ще нарастнат ли цените след въвеждането на еврото. Хърватия не извърши на 100% критериите за влизане в еврозоната. Ще бъдат направени взаимни отстъпки и за нас, ние сме на ръба на бюджетия недостиг. Добре е да задържим 3-4%, само че това ще стане мъчно. Служебното държавно управление и партиите не престават раздаването на финансова помощ на калпак, ще надскочим този бюджетен недостиг и ще стане мъчно да защитим влизането си в еврозоната на 1 януари ", съобщи Керемедчиев. 

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира, че гласовете срещу Шенген и еврозона са по-силни, " въпреки и по-малки като %, чуват се повече ". Керемедчиев е безапелационен, че страната ни единствено ще завоюва от влизането в Шенген.

" Основният проблем е неразбирането. Изумен съм по какъв начин 36% от българските жители са срещу влизането в Шенген, аз не виждам един аргумент срещу. Трябва да има спор по тази точка. Ще имаме единствено изгоди. Но у нас липсва обикновена настройка за основаване на кабинет, отиваме към предизборна акция, неприемане на закони, слагане под въпрос на втория транш от помощта по Плана за възобновяване ", сподели още някогашният зам.-външен министър.

Направи и прогноза за войната в Украйна - не вижда преустановяване на военните дейности преди средата на 2023 година

" Горещата част на военните дейности няма да спре скоро, първите три месеца ще има активиране и то съществено. Русия сега копае над 200 км окопи в западната част на река Днепър. Ако замръзнат, по този начин съветската войска ще може по-бързо да се придвижва. В момента минаваме в окопна война, напредъкът на Русия в Украйна спря очевидно, напредъкът в отблъскването на окупаторите също спря ", проучва гостът обстановката в Украйна. 

Очакванията му са сядане на маста на договаряния през втората половина на годината. А като най-подходящ посредник уточни турския президент Реджеп Ердоган.

" Успява хем да дава оръжия на Украйна и да бъде главен сътрудник от позиция на военно съдействие, само че и да е огромен стопански сътрудник на Русия ", стимулира се Керемедчиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР