Върви процедура по избор на изпълнител за мащабното обновяване на

...
Върви процедура по избор на изпълнител за мащабното обновяване на
Коментари Харесай

Кметът: Върви процедура по избор на изпълнител за мащабното обновяване на Кайсиева градина

 Върви процедура по желание на реализатор за огромното възобновяване на " Кайсиева градина ", което ще обхване целият микрорайон, заяви кметът на Варна Иван Портних, съобщи репортер на Varna24.bg .

Ето какво разяснява градоначалникът:

" Поехме ангажимент в този мандат да работим интензивно по междублоковите пространства, дребните улички, основаването на паркоместа, тъй като е видно, че в последните години броят на колите в града нарасна изключително доста. Има остра нужда от основаването на условия за паркиране и на нови паркоместа. Разбира се, измежду целите ни е и облагородяването на междублоковите пространства, градинки, зелени площи, детски площадки, зони за отдих.

Всеки варненец ще види тази смяна пред своя блок, пред своя дом. Проектът за възобновяване на " Кайсиева градина " е съответна стъпка, тук демонстрираме повсеместен метод към един огромен микрорайон, по този начин, както направихме предходната година във " Владиславово " в четвърти микрорайон. Там от край до край беше подменена подземната инфраструктура, зоните за отдих, детски и спортни площадки бяха построени, актуализирани улиците. Всъщност този план да напомня, беше предопределен за " Кайсиева градина ".  Тогава подлъгаха хората, че с този план надали не см щели да застрояваме. Събраха се едни подписки и в последна сметка преместихме плана в четвърти микрорайон на " Владиславово ".

В годините какво се получи? В " Кайсиева градина " е била заложена като " бомба " в годините доста обратно, едно застрояване и си изникнаха новите кооперации. за жалост обаче инфраструктурата освен, че не се подобряваше, само че се утежняваше. По сходен метод бяха подведени хората в " Чайка ", където също имахме прелестен план. Подобна беше и обстановката в " Левски " в 17 микрорайон, където им обясняваха, че автомагистрали щели да минават през блоковете и всевъзможни други лъжи. Сега тъкмо от " Левски " и то съответно от 17 микрорайон ни заливат с проблеми за обособени улици. Нали тъкмо там бяхме тръгнали да осъществяваме планът, срещу който се подписаха над 3000 индивида.  Защото ги подведоха, че няма да вършим улици, междублокови пространства и паркоместа, а че автомагистрали ще прокарваме сред блоковете. Пълни парадокси. По тази причина пренасочихме ресурса тогава към други планове. Не бива да се подвеждат хората на едни манипулативни внушения и всяване на необективен боязън.

В случая за " Кайсиева градина " приказваме за повсеместен план на стойност 18 млн.лв. Ремонт ще бъде осъществен от единия до другия край с всички улици, нови пешеходни пътеки, там, където е належащо, нови паркоместа за застраховане потребностите на региона, озеленяване на междублоковите пространства, нови детски и спортни площадки. Това е обсега на плана само че в границите на цялата " Кайсиева градина ". Върви процедура по желание на реализатор, тъй че това е стадият в тази посока ", сподели Иван Портних.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР