„Върви неофициална информация, според която зад сделката за ЧЕЗ стои

...
„Върви неофициална информация, според която зад сделката за ЧЕЗ стои
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Има неофициална информация, че Борисов стои зад сделката за ЧЕЗ

„ Върви неофициална информация, съгласно която зад договорката за ЧЕЗ стои министър председателят Бойко Борисов, както и че една държавна банка щяла да я финансира”. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Утре от Българска социалистическа партия канят на среща посланика на Чехия у нас, на който ще връчат писмо до чешкото държавно управление. В него от левицата ще питат публично дали по време на визитата на чешкия министър председател Андрей Бабиш у нас са водени диалози и поеман ли е ангажимент от страна на Борисов по тази договорка.

„ Държавата ще финансира ли през Банката за развиване нечий частен интерес? Не на Гинка, несъмнено, не сме толкоз наивни да не разбираме, че откъм гърба стои друг”, акцентира Нинова.

Българска социалистическа партия праща и питане до всички европейски способени институции, в което упорстват за инспекция дали са спазени европейските наставления, касаещи енергетиката, при сключването на договорката.

Социалистите ще желаят и чуване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание, като ще чакат той да изясни водил ли е диалози с премиера на Чехия за договорката и поемал ли е задължения, както и кои банки ще се ангажират по договорката.

„ Правителството ангажира ли държавната Банка за развиване с финансиране на тази сделка”, пита още водачът на Българска социалистическа партия, като по думите ѝ от чуването на Борисов ще последва чуване на КЕВР, КФН и Комисия за защита на конкуренцията.

„ Борисов си показа за следващ път, че в случай че даде една жертва, този път в лицето на Теменужка Петкова, казусът ще бъде пропуснат. Не, няма, към него водят нещата, там е основният бушон”, съобщи Нинова във връзка оставката на енергийния министър.

Нинова призна, че няма визия кой ще наследи Теменужка Петкова на поста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР