Вършец. Спрете демографската криза. Ако не го направим, нищо друго

...
Вършец. Спрете демографската криза. Ако не го направим, нищо друго
Коментари Харесай

Атанас Костадинов, БСП: Във „Визия за България“ залагаме на завръщане на държавата в своята основна роля в социално-икономическия живот на България

Вършец. „ Спрете демографската рецесия. Ако не го създадем, нищо друго няма значение, изчезваме като нация “. С тези думи се обърнаха жителите на Вършец към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Те подчертаха, че град Вършец е бил с население от над 10 000 души, а в този момент е едвам 5 600. Като свои съществени проблеми жителите сложиха ниските приходи, неприятната пътна инфраструктура, неналичието на достъп до опазване на здравето и до медикаменти, закриване на образователни заведения в общината. „ Не може да се остави всичко да се взема решение от пазара. Държавата да се върне при народа си и да се погрижи за него “, обявиха хората. Те желаеха държавна помощ за дребните производители и за закупуване на продукцията им. След редица срещи с жители, Областният съвет на Българска социалистическа партия връчи на народните представители формираната по време на диалозите с жителите Визия за Монтана.
„ Държавата е в рецесия, а народът е в обърканост. Във „ Визия за България “ залагаме на завръщане на страната в своята съществена роля в социално-икономическия живот на България “, съобщи националният представител от левицата от района Атанас Костадинов. Той акцентира, че в случай че продължи моделът на ръководство на ГЕРБ, ще ни трябват 40 години, с цел да достигнем междинното равнище на Европа към 2018г. Чуждестранните вложения са спаднали 4 пъти, само че и български компании не желаят да влагат тук и търсят естествена среда на открито. Костадинов разяснява, че всяка страна има 5 - 7 съответни преимущества, които я вършат неповторима и тя би трябвало да развива предпочитано, с цел да се реализира догонващ напредък. „ За България не бяха открити все още. Сега ние предлагаме “, съобщи той и разясни, че става въпрос за зелена стопанска система, превоз, енергетика, земеделие и туризъм. Костадинов изясни, че когато се дефинират и фиксират държавните цели, който и да пристигна на власт, ще би трябвало да ги развива. По думите му това важи в още по огромна степен за районите. Той акцентира, че във Визията е заложена помощ за изоставащите райони и понижаване на диспропорциите сред обособените райони.
Депутатът доктор Илиян Тимчев акцентира, че от ден на ден частни лечебни заведения се разкриват наоколо до общинските и регионалните лечебни заведения и ги обезкървяват. Като образец той уточни, че частната болничното заведение в Монтана се е появила като профилирана болница за неврологични болести, по които България е преди всичко и това ѝ обезпечава повече средства в сравнение с общинската болница в Берковица. По думите му с годините тя е почнала да прибавя отделения за скъпоструващо лекуване, които да ѝ подсигуряват най-вече запас от касата, както и фрагменти от общинските и регионалните лечебни заведения. Социалистът акцентира, че не инцидентно лечебните заведения във Видин, Враца, Ловеч и други лечебни заведения са в доста тежко финансово положение. Тимчев разяснява, че като съществени ограничения за справяне с проблемите в опазването на здравето Българска социалистическа партия предлага: общинските и държавни лечебни заведения да не са търговски дружества; основаване на здравна карта на районен принцип, да се понижи данъчната ставка на медикаментите на 9%, електронен указател на медикаментите, предлагани у нас и наличността им, както и ограничения за опазване на младите медицински фрагменти.
Преди срещата за представянето на „ Визия за България “, социалистите във Вършец, отпред със своя ръководител Атанас Маджарски, откриха собствен нов клуб на Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР