Вършец. Автомагистрала Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година,

...
Вършец. Автомагистрала Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година,
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по АМ „Хемус“ от София до Варна, а през 2023 година ще са готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново

Вършец. Автомагистрала „ Хемус “ ще бъде напълно подготвена през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще проработи от идната година. През 2023 година ще бъдат подготвени автомагистралите „ Струма “ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предварително, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на Автомагистрала „ Струма “ от Сандански до Кресна.
Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на шестата политическа академия на дами ГЕРБ в град Вършец, оповестиха от пресцентъра на министерството .
В развой на създаване е лот 3.1. на Автомагистрала „ Струма “. В развой на създаване са 9,3 км от “Хемус ” от Ябланица до Боаза, чието строителството започва на 27 март т.г. В момента се прави планиране на 16,3 километровия сектор от пътен възел „ Белокопитово “ до пътен възел “Буховци “. Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се чака през тази година да започват търгове за построяването на секторите от Боаза до п.в. „ Дерманци “, от - п.в. „ Дерманци “ до п.в. „ Каленик “ и от п.в. „ Каленик “ до пресичането с Плевен-Ловеч. Ще бъдат оповестени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разграничен на три подучастъка.
Протестиращите направиха забележими напъните на държавното управление за построяването на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управническата ни стратегия, за което им благодаря, акцентира Нанков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР